Над 200 машини чистиха снега от пътищата през нощта

Затворени са проходите "Троянски", "Златишки" и "Върбишки"
Обновена: 27 яну 2015 10:44 | 27 яну 2015 10:44, Камелия Цветанова
4
Над 200 машини чистиха снега от пътищата през нощта
Снимка: Булфото, архив

214 машини обработваха пътищата в районите със снеговалеж през изминалата нощ. Областните пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим за поддържане на републиканската пътна мрежа, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура”.

Без ограничение за всички видове моторни превозни средства е пътуването по високопланинските проходи „Републиката“, „Ришки“, „Предела“, „Пампорово“, „Котленски“, „Обзорски“ и „Айтоски“.

Затворени за всички МПС са „Троянски“, „Златишки“ и „Върбишки“.

Товарните автомобили, пътуващи през проходите „Рожен“, „Превала“ и „Печинско“, трябва задължително да са с ремаркета и полуремаркета.

Поради снеговалеж временно е ограничено движението на товарните автомобили над 10 т по път ІІІ-106 Благоевград - ГКПП Станке Лисичково.

Проходът „Шипка” е отворен за движение. До 31 март 2015 г. през прохода е забранено движението на МПС, превозващи товари с технически допустима максимална маса над 12 т, както и преминаването с ремаркета и полуремаркета над 10 т. Ограничено е движението на превозни средства над 12 т през „Петрохан”, а над 10 т през „Твърдишки“ и „Вратник“.

„Дюлински” е затворен за тежкотоварни автомобили.

Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки въведените ограничения и указанията на „Пътна полиция“.

Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Варна преди 9 години
Леле , колко неграмотно написано заглавие!
2
0
 
2
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Дюлински проход го затворете целогодишно.Преди 2 г.минах от там през лятото.Движих се на първа скорост.Такъв път не бях виждал.Освен ако не е оправен сега.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МОЖЕ БИ АМА НА ДАЛИ