Райфъла поръчал убийство на конкурент и палежи на коли

Четири от колите са собственост на бивш депутат от ГЕРБ
Обновена: 27 яну 2015 15:52 | 27 яну 2015 14:01,
37
Райфъла поръчал убийство на конкурент и палежи на коли
Светлозар Лазаров. Снимка: архив, БулФото

Пловдивският бизнесмен Атанас Червенков е задържан като поръчител на убийството на конкурента си Аргир Гяуров, собствeник на медицински център "Хипоталамус". Това стана ясно на брифинг на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров преди минути в Пловдив.

Още по темата
Собственикът на медицинския център бе наръган 9 пъти с нож в гърба пред дома си миналата година.

Извършителите на нападението са същите, на които Червенков е поръчал серия палежи на превозни средства.

Той ще бъде обвинен и като поръчител на запалването на седем автомобила, изпепелени през последната година.

През ноември 2013 година е бил извършен палеж на линейка на клиниката на Аргир Гяуров, който държи част от линейките от неотложната бърза помощ в Пловдив и е един от конкурентите на Райфъла.

На 22 февруари 2014 година Райфъла е поръчал и палежа на два мерцедеса с пловдивска регистрация, собственост на бившия депутат от ГЕРБ Анатолий Йорданов, който също е негов бизнес конкурент. На 9 януари тази година бе извършен втори палеж на автомобили на същото семейство, отново поръчани от Червенков.

Сред запалените коли е и шкода на Павлина Хараланова - бивш управител на центъра за нетложна помощ, собственост на Райфъла.

Поръчката за Гяуров е била той или да бъде убит, или ранен толкова тежко, за да изпадне в кома, съобщиха на брифинга. Гяуров обаче оживя след нападението.

Освен Атанас Червенков, известен с прякора Райфъла, за палежите на коли са задържани още трима души, които са направили пълни самопризнания, заяви окръжният прокурор Румен Попов.

В актива на групата има 10 палежа на коли, на три от които са попаднали случайно. На Червенков е и поръчка за палеж на автомобила на неговата приятелка, по лични мотиви.

Атанас Червенков - Райфъла, когото пловдивската полиция търсеше три дни, е заловен в жилището на свои роднини.

Когато полицаите се появили, бизнесменът се вживял в ролята на Тарзан и се опитал да избяга, скачайки от терасата. Там обаче го чакал друг екип полицаи, които го обезвредили и му сложили белезниците.

Окръжният прокурор Румен Попов и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров благодариха на всички служители, участвали в залавянето на заподозрения и разкриването на поръчаните от него престъпления.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами такива са ни "бизнесмените" ... Продукт на мутренския посткомунизъм. Докато всичко свързано с комунизма не изчезне няма да се оправим.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
голям майтап..ама то май наистина беше лафа ние ги ловим а съда ги пуска,а те сиромашките с милиончета бягат веднага надалече а след това даже не ги и търсят.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 16Да пукна ако лъжа пич!Такива кадрови грешки има,че ти е бедна фантазията!Иначе не са лоши момчета,готови са всичко да направят в името на службата,ама акълите им колкото на една кокошка!
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** е тоя Райфъл !Сега мис българия ще и е скучно самичка с рачичка !
23
1
 
8
 
! Отговори
Раиран райфал преди 9 години
Райфала явно се мисли за че е хванал господ за мъд*те като има пари !20 хиляди за тоя 10 за оня *** и съдника !!!Да ида и да го питам мога ли да живея чичо РАЙФЪЛ ???А на всичкото отгоре и началник на ЛИНЕЙКИТЕ !!!Да *** пази някой от тоя дето се мисли за ГОСПОД !!!
22
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да бе, къфто и да е насьо, чак толкова изтрещял не е
21
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не бързайте да съдите. това, че лазаров е казал не означава, че на лазаров хората не са сценаристите. тези, които са извършили по поръчка всичко това са и преди това криминални. може да им е обещано нещо, ако натопят райфъла. той не е чак толкова ***, че да прави такива психопатски работи. трябва да е напълно побъркан и много глупав. не ми звучи достоверно.пък този лазаров изглежда достатъчно ***, за да измисли някви несъответстващи обвинения
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
tozi na snimkata li e zadurjniqt?
19
2
 
9
 
! Отговори
АЗъ преди 9 години
Тоя паун го пазиха тия дето го хванаха. От години се знаеше че е гнила ябълка и въпреки това него пипаха. То не беше с рокери то не беше и сдруги да прави поразии и кво сега решихме да се правим на п....я. Така е . Бат Бойко требе по често да казва и заповядва да си вършат работата семкаджиите. Тоя заслужава ..... е вие си знаете.
18
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този на снимката ли е задържаният?
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този на снимката ли е задържаният?
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 18Егати и красавицата , има им снимки в нета.
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дънко по 2 долара се продават по 180 лева вече 30 години- Ей тва са МАЗОХИСТИТЕ В БГ !!!Идете в турция и си поръчайте дънки за 180 лева ще вземите поне 20 чифта !!!Нека изгние в затвора престъпника му долен !!!
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя "Бизнесмен "- Атанас Червенков по прякор РАЙФАЛА си е ПРЕСТЪПНИК по РОЖДЕНИЕ !!!Беше въпрос на време да влезне в ПАНДИЗА !!!Обаче жена му е най-хубавата, красавицата в Пловдив ...Той скоро имаше някъв проблем и точно ПОЛИЦИЯТА му пази *** !!!Сега обаче ми се струва че в затвора ще попадне на хора ...Атанаска Червенкова ще му е новият прякор !
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Политиците няма да решат проблема, защото самите те са проблема!
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Бившо ченгеХа-ха-ха-ха-ха :)) Пукнах се да се смея, особено това с обърнатия наобратно пуловер :)))
11
1
 
29
 
! Отговори
Бившо ченге преди 9 години
Лазаров,значи като искате можете да работите!Ама да не ви секне мерака само! Разбутайте си малко хората по РУП,че са се сгушили като катерички и гледат само,кога стане 17,30 и дим да ги няма!Районния ми инспектор не съм го виждал от три години,въпреки че приемната му е срещу нас.Цял ден само си смята стажа и парите,да не го е минала касиерката нещо или спи,а като стане да излиза,даже и пуловера му е обърнат обратно-с джобовете на гърба!Правете я тая реформа и който не работи-вън!
10
3
 
18
 
! Отговори
Онуфри преди 9 години
До густо майнаОт комунисти, пребоядисани в "капиталисти" само това може да се очаква. Е точно такива комунистически *** като този Райфъла ****а мамата на демокрацията, та сега другарите смърдят, че капитализма им бил виновен.
9
1
 
17
 
! Отговори
ген.Луков преди 9 години
Абе тоя нали го величаеха,та чак и филм по телевизията даваха за него....За жена му,децата и прочие....Депутатин щеше да става....Въобще-пълно театро.В България е модерно изглежда да се поръчват едни-други.Раждаемоста била висока та компенсират....
8
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То е ясно, че мафиотите са в ГЕРБ и без да ни го казавате. Няма друг начин, рибата се вмирисва от главата.