Нов инцидент в планината: Спасиха скиор в Банско

В издирването са участвали над 15 служители и 3 моторни шейни
Обновена: 28 яну 2015 19:34 | 28 яну 2015 18:45, Анисия Иванова
6
Нов инцидент в планината: Спасиха скиор в Банско
Снимка, архив Булфото

Скиор, турист от Турция, се е загубил в късния следобед в Банско, близо до ски-зоната. За инцидента съобщи председателят на Български червен кръст Христо Григоров.

Той поясни, че човекът е намерен бързо, в рамките на 1 час, тъй като повече от 15 служители и 3 моторни шейни са го издирвали.

Още по темата

"Човекът се е изгубил в дол под връх Тодорка, в улеите, но е намерен и е изкаран с шейна”, подчерта председателят на БЧК, цитиран от "Фокус". Григоров обясни, че намереният няма наранявания или измръзвания, тъй като е прекарал кратко време в планината.

Той разказа, че мъжът е излязъл на ски, загубил се е, не е могъл да се ориентира и е сигнализирал Планинска спасителна служба към БЧК. 

Това е трети пореден инцидент за последните три дни на изгубени туристи в планината. Първите два бяха на Витоша и  също приключиха благополучно.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: банскоинцидентзагубен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В случая човекът Турчин, е имал планинска застраховка, защото тя е част от лифт картата...Пък какво значение има какъв е?
5
1
 
0
 
! Отговори
DPS преди 9 години
abe nali e tyr4in zashto my pomagate - ili i mezdo giayrite sa ostana li xora - interesno zashtoto kato 4eta komentarite v tozi sait ostanax s drygo vpe4atlenie ;
4
0
 
2
 
! Отговори
Zmei преди 9 години
Това с трите шейни ми звучи като с три робота. Шейната е само помощно средство на спасителя.Или просто при акция на полицията да се пиши 8 полицейски служителя един наблюдаващ прокурор и 4 автомобила със специален режим на движение.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
откачена работа
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и шейни са участвали ?? или хора със шейни ..некадърници
1
0
 
3
 
! Отговори
Петя преди 9 години
много хора карат извън пистите, имам луд комшия,който се спуска по лавините е няма как всички да плащаме на БЧК за неразумни постъпки на хора,който си търсят белята.