Бургас ще има нова сграда на Спешната помощ

Ще се търси европейско финансиране за проекта
1
Бургас ще има нова сграда на Спешната помощ
Ваняо Шарков. Снимка: Булфото, архив

Ще се търси европейско финансиране за изграждане на нова и отговаряща на съвременните изисквания сграда, в която да се помещава Центърът за спешна медицинска помощ в Бургас.

През новия програмен период и възможностите на програма "Региони в растеж" Министерството на здравеопазването ще работи за осигуряване на инвестиции за спешната помощ и всички техни филиали. Това каза в Бургас заместник-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков.

С колегата си Адам Персенски се срещнаха с областния управител на Бургаска област Вълчо Чолаков.

Двамата заместник-министри са поискали официално от кмета на Бургас Димитър Николов общината да предостави в района на МБАЛ петно за строеж на новата сграда на Спешния център, съобщи БТА.

Преди срещата с областния управител заместник-министрите посетиха МБАЛ, където се запознаха с изпълнението на проекта за изграждане на Център за ранна диагностика на онкологични заболявания.

Проектът е част от Средносрочната рамкова инвестиционна програма на Министерство на здравеопазването по Схема за безвъзмездна финансова помощ "Подкрепа за реконструкция, обновяване и оборудване на държавни лечебни и здравни заведения в градските агломерации". По проекта е закупена високотехнологична апаратура за диагностика на онкологични заболявания. Ще бъдат доставени още дигитален мамограф и лапароскопска система за гинекологично приложение, каза заместник-министър Персенски.

Заместник-министрите се ангажираха да съдействат и за финансиране ремонтирането на отделението по "Трансфузионна хематология" в МБАЛ. Там ремонт не е правен от 40 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
lisygera преди 9 години
Добре, имаме стара сграда на 25 години, която може да се ремонтира и да излизе 5 пъти по евтино от нов строеж и простотии...само лапане с тез нови сгради.... ЛАПАНЕЕЕЕ