Вечерен час за бежанците: 20 ч. зимата, 22 ч. – лятото

"Ако трябва и ще ги преброяваме, не е срамно", обяви шефът на ДАБ
29 яну 2015 16:49,
17
Вечерен час за бежанците: 20 ч. зимата, 22 ч. – лятото
Снимка: архив Булфото

Председателят на Държавната агенция за бежанците Никола Казаков обяви, че от следващата седмица налага вечерен час на бежанците във всички центрове в страната. През зимата той ще е 20 часа, а през лятото 22 часа.

„Бежанците трябва да се контролират, ако трябва и ще ги преброяваме, не е срамно, защото ние трябва да имаме отчет на хората, които са в центровете”, каза Казаков и припомни, че някои напускат лагерите, други пристигат.

Още по темата
Шефът на Агенцията за бежанците обясни, че подобна заповед е имало и през предишния му мандат. Той показа недоумението си от отмяната й и призна, че при предишното въвеждане на вечерния час в началото е имало недоволство. След това обаче хората били свикнали и започнали да го спазват.

Според Казаков за бежанците трябва да се води пълен отчет - по държави, по брой на хора, по настаняване, деца. В помощ на спазването на дисциплината в бежанските лагери Казаков подписа споразумение с над 10 неправителствени организации. „Те няма да имат претенции извън рамките на допустимото, всички ще работим заедно”, обясни Казаков.

Той допълни, че това са организации, които са предоставяли помощи, дарения, безплатна правна помощ, осигурявали са и изпълнявали образователни програми, намирали са лекари и др.

Никола Казаков беше председател на Агенцията за бежанциге по време на първия кабинет на Бойко Борисов.

Правителството на Пламен Орешарски го уволни, но с връщането си на власт Борисов отново го назначи. В началото на седмицата Сметната палата излезе с обширен доклад за открити нарушения в работата на Казаков и на наследника му Чирпанлиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Киро преди 9 години
Е па ние доле у Елин Пелин сме само бели
10
0
 
3
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
чек ся и ти...малчи там малко....1во да наложат вечерния час..после остналите неща ;)
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еми ША СЕ СЕТИТЕ ! Те в Бусргас наложиха вечерен на децата, остава за някакви араби дето колят без да им пука да няма вечрен час..
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** са лапнали 3 милиона и бая постове ще шитнат. Какви са фактите обаче, факти които ще умълчат и Сорос? Шефът на сирийска сводна армия американа поиска югоизточта България, където да си изградят убежище и да събере всичките пришълци на куп. Отделно, че излезе инфо, че влезлите тук са доста квалифицирани ... бежанци.
7
0
 
6
 
! Отговори
adolph преди 9 години
Направо в дахау
6
8
 
4
 
! Отговори
уни форми преди 9 години
На надзирателите ще им дадат униформи на SS.
5
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-добре е лагери затворен тип и връщане на нелегалните в Турция. Не интеграция, а депортация.
4
14
 
3
 
! Отговори
Гуантанамо преди 9 години
Искат да направят от бежанските лагери, концлагери, тип Гуантанамо, по американски образец.
3
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вечерен час, сутринта физзарядка, после да чистят, да копат картофи и да ремонтират. Да не са дошли тук на почивка? Да ги хрантутим и издържаме?
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ало хелзинки, спомнете нас как ни третираха в Германските лагери 90 те вечерен час е добре, кой гарантира че между тях няма креминални и агресивни ,да се научат на ред за да уважават точка.
1
30
 
2
 
! Отговори
Непознат преди 9 години
Срамота направо.