Валежи и вятър ни чакат през почивните дни

Дневните температури ще останат високи
30 яну 2015 20:46, Анисия Иванова
0
Валежи и вятър ни чакат през почивните дни
Архив: Булфото

Дъждовно и ветровито време ни чака в почивните дни. През предстоящата нощ в Западна и Централна България ще започне да вали дъжд. Ще духа силен и бурен юг-югозападен вятър, особено в източната половина от страната, съобщиха от НИМХ. Минималните температури ще са предимно между 4° и 9°.

Утре още от сутринта облачността от запад ще започне да се разкъсва и временно да намалява, повече над Северна България. Над Източна ще има валежи, които в следобедните часове временно ще спрат, но от юг-югозапад отново ще завали. Преди обяд в Източна България ще продължи да духа силен и бурен юг-югозападен вятър, който след обяд временно ще отслабне, но към края на деня отново ще започне до се усилва.

В Дунавската равнина ще духа слаб западен вятър. Дневните температури ще останат високи, в повечето места максималните ще са между 10° и 15°.

През нощта срещу неделя, ще бъде облачно с валежи от дъжд, а в планините и високите западни полета от сняг. На много места валежите ще са интензивни. В Източните Родопи и Източна България ще духа силен до бурен юг-югозападен вятър.

В планините югозападният вятър временно ще отслабне и ще се ориентира от югоизток. Валежите също временно ще спрат, а облачността ще се разкъса, но в следобедните часове от юг отново ще завали. Максимална температура на 1200 метра около 6°, на 2000 метра около минус 1°.

Над Черноморието ще бъде облачно, дъждовно и ветровито. Ще духа силен и бурен юг-югозападен вятър, който в следобедните часове временно ще отслабне, а валежите за кратко ще спрат. Максимални температури между 10° и 14°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: НИМХпрогнозавреме
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари