30-метрово свлачище затвори пътя Девин - Кричим

Няма данни за пострадали хора или затрупани автомобили
11 фев 2015 09:27,
3
30-метрово свлачище затвори пътя Девин - Кричим
Снимка: архив Булфото

Свлачище с дължина от 30 метра затвори цялото пътно платно по пътя Девин – Кричим, съобщи кметът на Кричим Атанас Калчев пред агенция „Фокус“.

Към момента няма данни за затрупани автомобили или пострадали хора, а на мястото няма машини за разчистване.

Кметът на общината уточни, че пътят е затворен както за леки и тежкотоварни автомобили, така и за пешеходци, защото теренът е изключително опасен.

Заради затворената отсечка се е образувала колона от тежкотоварни автомобили.

Хората, работещи в близките ВЕЦ-ове, се катерят по скалите, за да стигнат до работното си място.

„Скалите ще трябва да се извозват внимателно, без да се бутат в реката, за да не запушат и без това непочистеното от дървета корито“, посочи Атанас Калчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Все по-трудно ще ни убеждават, че е виновна природата. Непрекъснато ни съобщават колко средства са необходими за възстановяване на щетите от наводненията и свлачищата. Ясно е, че всички ще плащаме. А защо? Собствениците на занемарените язовири и тези, които изсякоха горите защо не се подведат под отговорност? Как може да си виновен за погубен живот и имущество, и държавата да вдига безпомощно ръце. Който е давал разрешения, сега да плаща, защо все обикновените хора да поемат тежестта?
2
0
 
0
 
! Отговори
Защо? преди 9 години
Не е възможно толкова много свлачища да се активизират едновременно. Дъждове и снегове е имало винаги. Не е ли основната причина изсичането на горите над тези опасни райони- над пътища, жилищни квартали и др. Не е ли така, защото са удобни за извозване на дървения материал /да не ходят много навътре секачите и камионите/? Защо не се показват въпросните местности отвисоко, от въздуха, а ние сами да преценим? Защо се говори колко ще ни струват свлачищата и наводненията, а виновниците не се търсят?
1
0
 
2
 
! Отговори
ЛУДОТО преди 9 години
"Страшния" Бойко Разбойко все още се бави и мълчи като п*тка,по най-спешния проблем >ДА СЕ ЗАБРАНИ ИЗ ИЗНОСА НА НЕОБРАБОТЕНА ДЪРВЕСИНА за ТУРЦИЯ и ДРУГИ СЪСЕДИ,КАТО ПО ТОЗИ НАЧИН СЕ СПАСЯТ ОСТАТЪЦИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ГОРАВ МОМЕНТА ФИРМИТЕ НА ДПС ( тоест на Амет Ага ) СА НАПАДНАЛИ НП "СТРАНДЖА" И СЕКАТ ИЗДЪНО ВЕКОВНИТЕ ДЪБОВИ ГОРИПЪК ГРАНИЦАТА С ТУРЦИЯ Е ТОЛКОВА БЛИЗОДПС ( АМЕТ АГА ) прибира по 500 милиона лева годишно от сечтаА "СТРАШНИЯ" БОЙКО се БОИ ДАЖЕ ДА СПОМЕНЕ ИМЕТО ДОГАНОВО