Готвят спешен ремонт за математическата гимназия в Стара Загора

Решението идва ден след като парче от таван падна върху осмокласнички
Обновена: 24 фев 2015 16:49 | 24 фев 2015 16:49, Красимир Ангелов
2
Готвят спешен ремонт за математическата гимназия в Стара Загора
Снимка: Google maps

Сградата на ПМГ "Гео Милев“ в Стара Загора ще бъде основно ремонтирана с общински и държавни средства, информират от Общината.

Както Dnes.bg съобщи, преди ден парче от таван на класна стая падна върху две осмокласнички в час по английски език. Инцидентът е станал на последния етаж на сградата по време на четвъртия учебен час. За щастие, двете момичета не са пострадали сериозно.

Община Стара Загора ще осигури 1 млн. лв. за основен ремонт на училището, а кметът Живко Тодоров е получил уверение от премиера Бойко Борисов, че държавата ще даде останалата част от необходимите средства за спешния ремонт.

Според данни на общината реконструкцията на ПМГ „Гео Милев“ ще бъде за близо 3 млн. лв.  

На предстоящата сесия на Общинския съвет на 26 февруари ще бъде внесено предложение за корекция в бюджета, в частта му за ремонт на пътната инфраструктура.

От общината отчитат, че има изготвено проектиране на сградата на ПМГ „Гео Милев“, като част от проекта “Създаване на проектна готовност за кандидатстване на Община Стара Загора по ОПРР за периода 2014 – 2020 г“. Поради лошото състояние на сградата и опасността за здравето на децата и персонала обаче се налагат спешни ремонтни дейности.

През следващата седмица Община Стара Загора ще обяви обществената поръчка за изпълнител на строително-монтажните дейности.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Хс преди 9 години
Как пък един път не се вземат мерки преди да се случи нещо!? Защо всеки път трябва да се чака, за да се предприемат действия не мога да разбера...