Осигурени са 32 т пясък и чували за наводнения видински квартал

Решението е изграждане на канализационна система
Обновена: 25 фев 2015 11:15 | 25 фев 2015 11:14, Анисия Иванова
1
Осигурени са 32 т пясък и чували за наводнения видински квартал

Община Видин е осигурила 32 тона пясък и 500 чувала за жителите от ромския квартал "Нов път", за да може да се
преминава по залетите с вода улици, съобщиха от общината.

Отводняването на квартал "Нов път" е започнало вчера, като в западната му част е изкопан и нов отводнителен канал.  Близо 20 къщи в ромския квартал на Видин бяха наводнени от високите подпочвени води, на места нивото на водата достига 30 - 40 сантиметра.

Още по темата
Причината за наводнението е, че има непочистени отводнителни канали повече от шест години, които са собственост на "Напоителни системи". Те възпрепятстват оттичането на водите в посока към помпената станция във Видин.

На среща с жители на квартала изпълняващия длъжността кмет на Видин Добромир Дилов е посочил, че предприетите мерки са временни, а решението е изграждане на канализационна система в квартал "Нов път".

Община Видин има изготвен идеен проект на стойност 17 милиона лева, който не е бил включен за реализация по проекта за Водния цикъл. Затова ще се търсят лостове в рамките на новия програмен период 2014-2020 година този проект да бъде осъществен като част от втория етап на Водния цикъл.

Общината ще разчита и на съдействието на областния управител проблемът с високите подпочвени води, който от години притеснява хората в ромския квартал, да бъде решен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари