Спират движението на тировете за часове през почивните дни

Забраната е за периода от 1 юни до 15 септември
Обновена: 26 фев 2015 15:38 | 26 фев 2015 15:37, Анисия Иванова
8
Спират движението на тировете за часове през почивните дни
Архив: Булфото

Ограничава се движението на тежкотоварните камиони над 12 тона по магистралите, част от първокласните и второкласните пътища в празничните и почивните дни през летния сезон, съобщиха от  Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

За предстоящите четири почивни дни около Националния празник 3 март движение на тежкотоварните камиони ще бъде ограничено на 27 февруари, петък, между 16 часа и 20 часа, а на 3 март, вторник, от 14 часа до 20 часа.

За летния период забраната на АПИ ще важи за периода от 1 юни до 15 септември т.г.

Целта е повишаване на безопасността на движение при засиления трафик, който традиционно се наблюдава при официални и почивни дни, и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура.

Ограничението е валидно и за камиони с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника.

За почивните дни то ще важи за петък от 17:00 часа до 20:00 часа и за неделя от 14:00 часа до 20:00 часа.

Целогодишно при официални празници ще се спира движението на камионите в последния работен ден преди празника - от 16:00 часа до 20:00 часа, и в последния почивен празничен ден – от 14:00 часа до 20:00 часа.

Временната организация на движението ще включва всички автомагистрали, с изключение на участъка Харманли - ГКПП „Капитан Андреево“ от АМ „Марица“.

За посочените часове се забранява движението по следните първокласни пътища Ребърково - Ботевград, връзката на лот 1 на АМ „Струма” при п.в. „Дупница Север“ - ГКПП „Кулата”, Русе - Велико Търново, Пловдив - Харманли.

Забраната ще важи и за второкласните пътища Дуранкулак – Варна - Бургас, Околовръстен път София, участък „Южна дъга“, Симитли - Гоце Делчев, Пловдив - Смолян, Бургас - Царево.

Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари, допълват от АПИ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
ддд преди 9 години
чудят се каква глупост да измислят...взе за благото на хората....наслушахме се на лъжи.
4
0
 
2
 
! Отговори
mol преди 9 години
sabota i nedelia bez tirove po patnata mreja v bg.ot 21 chasa do 5 chasa nostem bez tirove po bg patna mreja.
3
0
 
4
 
! Отговори
Иван Пазарджишки преди 9 години
Много е просто ! С цел не намаляване печалбите на превозвачите ,те обещават ,че няма да ни газят само от 16 до 20 часа. Този комфорт им се осигурява от Агенция Пътна инфраструктура (АПИ).Познай дали е безкористно !!!
2
0
 
5
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 9 години
А защо не е като в останалата част от света ?!?! С цел повишаване на безопасността на движение при засиления трафик, който традиционно се наблюдава при официални и почивни дни, и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура Да се ограничи движението през тези дни ?!?!?! Справка в останалата част на Европа и голяма част от останалия свят !
1
2
 
3
 
! Отговори
знайко преди 9 години
ще им олекне малкн на пътищата че ги изровиха.