В Русе има опити за саботиране на програмата за саниране, обвини кметът

Пламен Стоилов подозира, че зад това стоят политически интереси
4
В Русе има опити за саботиране на програмата за саниране, обвини кметът
Снимка: Булфото, архив

В Русе се правят опити за саботиране на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Това каза днес кметът на крайдунавския град Пламен Стоилов, цитиран от БТА.

Още по темата
По думите му се използват различни начини и методи, та дори и заплахи, за да се убеждават собственици на апартаменти да не кандидатстват по програмата.

Стоилов посочи, че в това прозират и политически интереси.

Той е сезирал съответните служби за сигналите, които е получил.

В сградата на кметството днес бяха подписани първите два договора между сдруженията на собствениците на апартаменти и община Русе.

Стоилов обясни, че следващите стъпки са да бъде подписан договор с областния управител и да се кандидатства пред Българската банка за развитие.

До този момент заявления за регистрация на сдружения са подали собственици на апартаменти от 12 жилищни сгради в Русе.

Сред тях е и блокът "Русия", който от години има конструктивни изменения, а друга от сградите е с 240 апартамента. До края на идната седмица предстои да бъдат подписани още пет договора с общината.

"Целта ни е в началото на май да стартираме обществената поръчка за строително-монтажните работи", каза Стоилов и допълни, че екипът на общината ще оказва пълно съдействие и консултации, ако сдруженията срещнат затруднения при подготовката на документите.

В Русе по програмата могат да кандидатстват 329 жилищни сгради.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
10
 
! Отговори
Kitov преди 9 години
От Русе съм и съм живял в квартала на блок Русия. Той е ТУХЛЕН! Какво саниране, каква програма? Нали уж панелните блокове са по програмата! И кой е казал, че конструктивни изменения ще бъдат поправяни при програма за лепене на стиропор.Както каза един коментатор - "Тази програма е все едно да увиеш мъртвец с найлон". И пак ли наш'те фирми ще спечелят, Стоилов? Даков, Нунев и приятелчета регистрираха ли ги вече? Договорчетата готови ли са? Виж си улиците, осветлението, че се пребихме по тях.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аууу, голяма трагедия - някой пречел на гербрастките фирми да лапат народна пара. Аууу.
1
2
 
15
 
! Отговори
непукист преди 9 години
С други думи шараните не кълват достатъчно и на този му се привиждат съботажи и е сезирал съответните служби .Това не знам защо ми напомня на едно ужким забравено минало когато несъгласните бяха обявявани за врагове и им се намираше цаката да влезнат в "правия" път.