Чака ни сравнително топъл, но облачен понеделник

Максимални температури между 11° и 16°, в София около 12°
2 мар 2015 08:58,
0
Чака ни сравнително топъл, но облачен понеделник
Снимка: Архив Reuters

Времето ще остане сравнително топло за началото на март. Облачността ще е променлива, често значителна, но без валежи. Това съобщи дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН пред "Фокус".

В сутрешните часове в низините ще има и локални мъгли, но още преди обяд ще се разсеят. Вятърът ще е слаб западен, в Източна България до умерен от югозапад. Максимални температури между 11° и 16°, в София около 12°.

През нощта с преминаващ от запад на изток атмосферен фронт ще има краткотрайни превалявания. Атмосферното налягане през деня ще се понижава и ще е по-ниско от средното за март. През нощта ще започне да се повишава.

Облачността по Черноморието по-често ще е значителна, но ще остане без валежи. Ще духа до умерен вятър от юг-югозапад. Максимални температури между 11° и 14°. Вълнението ще е 2-3 бала, температурата на морската вода е 6°.

И в планините ще е с променлива, по-често значителна облачност, като по билата и върховете ще има и мъгли. Превалявания от запад на изток ще започнат едва вечерта. Вятърът ще е предимно умерен от запад, с тенденция на усилване към края на деня, а през нощта вече от северозапад. Дневна температура на 1200 метра около 6°, на 2000 метра около 0°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: облаципрогнозавреме
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари