Вероника е убита с предмет с тъп и с остър връх

Още няма заподозрян за зверството, основната версия е грабеж
Обновена: 5 мар 2015 13:55 | 5 мар 2015 09:39,
122
Вероника е убита с предмет с тъп и с остър връх
Снимка: Impact press group, архив

23-годишната Вероника Здравкова, която бе открита мъртва на 3 март във водите на река Янтра, вероятно е убита с предмет, който има и тъп, и остър връх. Това заяви наблюдаващият прокурор по разследването на убийството Цаньо Попов.

Още по темата
Той заяви, че основната версия е грабеж с убийство, но не се изключват и останалите версии.

И към момента липсва дамската чанта на Вероника, с която е установено, че е излязла от работа.

Все още няма заподозрян за убийството, допълни прокурорът и заяви, че се работи с много хора – близки и познати на момичето. „Работата продължава, за ден-два няма как да се изчистят всички неща“, каза още Попов. Към момента не може да се проследи и IMEI кода на телефона на Вероника, тъй като той все още е изключен.

Участници във вчерашния протест във връзка с жестокото убийство определиха района като изключителен опасен поради липса на осветление. „Повечето хора, преминаващи през района, са студенти, които нямат възможност да пътуват с такси или автобуси и минават пеша“, разказа момиче, участвало в протеста.

Един от организаторите му заяви, че над 700 подписа днес ще бъдат заверени при нотариус и предстои да бъдат вкарани в общината. Искането на хората е едно: да се организира видеонаблюдение и осветление в района.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов обясни, че парцелите, за които е станало дума на протестите, са държавна и частна собственост.

„Преди 40 години там е създаден временен мост. След построяването на тунела в посока Русе е изграден и временен път. Реално тези съоръжения е трябвало да бъдат премахнати, но това е единственият пряк път, който минава през всички частни парцели“, обясни той.

Кметът заяви още, че са инициирани срещи с областния управител, фирми за охрана и видеонаблюдение и всички иституции, за да може да се уреди въпросът.

Днес във Велико Търново е обявен ден на траур. Днес ще се състои погребението на Вероника Здравкова. Черни знамена са поставени в Ректората на университета и в Стопанския факултет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
0
 
! Отговори
Александров преди 9 години
Неразбирам какво означава *** И ЕДНОВРЕМЕННО ОСТЪР ПРЕДМЕТ
68
0
 
0
 
! Отговори
ХН3 преди 9 години
До Анонименубита е с тесла
67
0
 
0
 
! Отговори
34 преди 9 години
До симоПросто си измиват ръцете. и хванаха друг.
66
2
 
8
 
! Отговори
симо преди 9 години
Не разбирам как новия й приятел Мартин я е оставил сама да тръгне по опасния път, а той се е качил в колата на шефа. Казали й да се качи, но тя отказала и той я оставя сама да ходи в тъмницата.Не ми го побира ума!!! Какъв е тоя мъж? Ако бях на негово място щях да изпратя момичето на всяка цена, колкото и тя да се прави на смела! Нали мъжът трябва да защитава жената ,която обича и да се грижи за нея!
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако го хванат тоя, в което много се съмнявам... Да го накарат сам да си изкопае гроба, да легне в него и жив да го заровят!
64
2
 
0
 
! Отговори
ss преди 9 години
или с боздуган?
63
3
 
0
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 9 години
Може би е ударена с юмрук и пръстен ?
62
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако има намерена семенна течност във влагалището на Вероника, то значи е била изнасилена.
61
0
 
8
 
! Отговори
стресирана преди 9 години
Oпитах се да си представя, че съм на мястото на Вероника. Изпитах истински кощмар. И си казах, чедори за миг да ти мине през главата зрънце съмнение и страх за собствената безопасност и живот, то най-добре да не пренебрегвам това.И сто лева давам за такси, но да не изпитам това, което е преживяла тя горката.И за сведение, аз съм адски бедна и не ръся пари, защото ги нямам.
60
1
 
13
 
! Отговори
не се обиждаите преди 9 години
Това е клозета на Европа
59
0
 
4
 
! Отговори
до 74 преди 9 години
Не чакай в училище да ги научат на нещо смислено и практично днешно време. Те и учителите са жертви и трябва да ги обучават на самозащита, тактика и тн. Почвай да пишеш съвети към младите, те ще си ги споделят и решават как да действат... Ама знаеш ли опасностите или и ти си жертвичка?!Хора опознайте си тъмните страни и тогава тъмната страна във външния свят ще бъде осветена ;-)колко лесно звучи и колко е трудно всъщност а?
58
0
 
9
 
! Отговори
до 73 преди 9 години
Трябва да има специални предмети в училище как да се пазят момичетата от насилие. Но управляващите не искат да защитят населението. Населението трябва да се пази само.Ние сме окупирана държава.
57
2
 
8
 
! Отговори
do 69 преди 9 години
Ми слабите и красивите освен да сложат бурки.Щото явно са виновни,че от край време на стотици места в България е неосветено.Учила съм и съм живяла в Търново - районът около ЖП гарата все е бил отврат.Ако нямаш пари за такси,висиш по един час за градски автобус.Ако не ти се мръзне,минаваш по краткия "път" през калта.
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ИСТИНАТА kolkoto i da reve6 nai nakraq 6te izleze 4e sie 4ist 100 pr va6 si ganio
55
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ми казвайте с какво е убита, бе ***. Намерете ръката, която е държала оръдието на убийството. И я сложете в клетка на централния площад на В.Търново.
54
3
 
37
 
! Отговори
1 преди 9 години
За смъртно наказание!
53
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да им обясним тогава на момичетата някои моменти:Днешно време е много опасно за вас, особенно ако сте слаби и красиви! Красотата е проклятие за много жени, дори и да не си признават. Спасението от красотата е чесността и свободното споделяне с родители и приятели! Ако си траете от страх... сте в беда!!!Освен стандартните методи за изнасилване, вече има и нови с помоща на усмивка, почерпка и хапче (наркотик). Даже води и до влюбване!!! Внимавайте кои са ви приятелките и кои са техните прияте
52
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вероника е убита с предмет с *** и с остър връх....та с какъв предмет?нещо не разбирам
51
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
някой не обясни ли на момичетата в какъв свят живеем и да се пазят, особено в такива безлюдни и тъмни райони
50
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Моята прогноза е, че стане като със сестрите Белнейски, мир на праха им! Хващат някакъв крими елемент с богато досие, най-вероятно клошар или наркоман, намират някоя негова дреха или отпечатък от обувка на мястото и готово. Такива случаи бол. Да не са луди да кажат, че е някой *** българин? Вие какво си въобразявате.