Червен код за Кърджали и Смолян

Опасно време със сняг, виелици и навявания днес
15
Червен код за Кърджали и Смолян
Снимка: Булфото, архив

Опасно време със снеговалеж и виелици ни очаква днес, предупреждават метеоролозите. Снегът, който заваля вчера ще продължи да трупа и днес, като за областите Смолян и Кърджали е обявен червен код. Очаква се там снежната покривка да достигне над 30 см.

Ще духа и силен северен вятър, който ще донесе виелици и навявания.

В Източна България ще вали дъжд, който ще премине в сняг. Температурите следобед няма да надвишат много сутрешните, като ще бъдат около нулата в Северозападна България до 7-8 градуса на юг и по крайбрежието.

В събота ще продължи да трупа сняг, като вече и в югоизточните райони дъждът ще премине в сняг. Валежите ще отслабнат в неделя, а в северозападните райони дори ще спрат.

Има опасност от повишаване на нивата на реките, предупреждават от Министерството на околната среда и водите. В цялата страна нивата на водата вече са над пределните прагове и се очаква те да се покачват днес и в началото на почивните дни.

Нивото на река Марица при Пловдив ще премине жълтия праг на предупреждение в късните часове на 7 март. Нивото на река Сазлийка се очаква рязко да се повиши в късните часове днес и да премине жълтия праг на предупреждение, а на 8 март сутринта по прогноза ще премине оранжевия праг на предупреждение, като ще достигне своя максимум на 9-ти.

Нивото на река Марица при Харманли ще започне да се повишава в късните часове, като се очаква да премине жълтия праг на предупреждение на 7 срещу 8 март.

При Свиленград ще започне да се повишава в късните часове, като се очаква да премине жълтия праг на предупреждение на 7 срещу 8 март. Съществува вероятност за преминаване на оранжевия праг на предупреждение.

Започнало е контролирано изпускане на язовирите по каскадата "Горна Арда"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: снягвремето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Помаците са българи колкото аз съм космонавт,те са си отделна етническа група
7
3
 
2
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 9 години
първо да ви светна нещо за "***" - арабска дума , синоним на "обърнал вярата си "! НА РИЛА , "всичко е спокойно " , сняг си вали на парцали :))))))
6
4
 
9
 
! Отговори
Смолян Сити преди 9 години
До АнонименТук сме 85% Българи християни. Стига сте писали глупости.ако не знаете. така че не ни обиждай. Помаците са Българи ако не си гледал Филма Време на насилие го гледай да видиш какво е станало през годините.
5
1
 
18
 
! Отговори
Smolyan преди 9 години
Тук е супер времето,малко вали но е добре. В момента е зелен код нали сме в планината. Тези писания за червен и за обилни валежи не се оправдават.Тук сме свикнали на 1м сняг и 100л дъжд на м2. лек ден на всички.
4
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Недейте бере кахър за родопските чукари, да там живеят помаци и турци най трудолюбивите хора в България и никога не са мислили зло за българите но засрамете се бе българи с какво повече сте от тия хора че да ги унижавате за всяка новина. Господ и Аллах е велик има да теглите от вашите постъпки.
3
2
 
4
 
! Отговори
до 8 преди 9 години
ИСТИНАТА *** МНОГО БОЛИ ха ха
2
2
 
8
 
! Отговори
до 4 преди 9 години
А ти не знаеш какво си и много поздрави на *** и сестра ти
1
4
 
11
 
! Отговори
до шебек преди 9 години
Там са по "турци" от турците ха ха