Липса на пари за скалите – причина за дерайлиралата теснолинейка

Склоновете са замрежени наполовина на мястото на инцидента
6 мар 2015 22:05,
8
Липса на пари за скалите – причина за дерайлиралата теснолинейка
Снимка: Dnes.bg

„Поради недостатъчния бюджет в жп инфраструктурата тук склоновете не са замрежени до долу, а само наполовина, тоест намерена е някакъв вид икономия”. Това заяви шефът на парламентарната комисия по транспорт Гроздан Караджов, който посети мястото, на което пътническият влак Септември-Добринище дерайлира.

Заради обилните дъждове скални късове са паднали на железопътния път и така влакът е излязъл от релсите. За щастие при инцидента няма пострадали. В композицията са пътували 14 души.

Още по темата

Опасни скали продължават да висят над жп линията, но пари в бюджета за тяхното обезопасяване липсват.

„В подобен релеф много лесно се отделя скална маса, особено след като е паднал някакъв снеговалеж или дъжд. В този случай обаче екипът на влака са успели да реагират много бързо”, каза още Караджов.

Работниците започнаха работа по отместването на пътническите вагони от локомотива, който с помощта на голям кран да стъпи на релсите и да тръгне на собствен ход. Докато траеше отстраняването на проблема, за пътниците беше осигурен превоз с автобуси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
4
 
! Отговори
Мавродиев преди 9 години
Само в България има такива топ ***. Да спестим пари за да можем след това да платим десеторно! В цял свят се залага на первенцията, тук се залага на мързела и разхищението. Ако има вкарани десет човека в затвора нещата ще се наместят бързо.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е най- високата жп линия на балканите, за сравнение вижте сърбите в каква тористическа атракция са превърнали тяхната теснолинейка. Естествено че подобем траспорт в наши дни е морално остарял, но конкретно тази линия има потенциал да се развие като туристическа атракция. И то ако не по швейцарски то поне по сръбския модел.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
само от нафтата където крадем от машините пари ще хартисат но няма кой да ги лови.делкат с началниците и заловени има но наказани няма.
2
1
 
7
 
! Отговори
без коментар преди 9 години
Икономията е майка на мизерията!Този,който икономисва,той краде!
1
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
цял влак пътува за 14 пътника - богата държава