Положението със снега е критично, призна Павлова

Не може да оправим всичко с магическа пръчка, обяви министърът
82
Положението със снега е критично, призна Павлова
Снимка: БТА

Положението в страната след падналия сняг наистина е притеснително и критично, призна министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в предаването "Тази неделя" по bTV.

"Гражданите не могат да очакват пътищата да се изчистят, а токът да се възстанови с магическа пръчка, при условие, че снеговалежите не спират повече от 48 часа. Срещу природата много трудно се върви”, добави Павлова.

Тя отчете, че има две области с обявено бедствено положение. "Именно за това през цялото денонощие, от снощи от 7 часа до тази сутрин, беше затворени изцяло цялата третокласна мрежа, защото 48 часа вали, има навявания и на пътя и снегът е над един метър и половина”, посочи министърът.

Павлова увери, че властите в бедстващите райони – Кърджалийско, Смолянско и Хасковско работят непрекъснато за нормализиране на ситуацията. "Има свръхочакване – не може през зимата пътищата да са сухи. Съгласно стандартите, ако има 3 см сняг на магистралата, това се счита за перфектно изчистена магистрала. Нормално е на магистралата през зимата да има сняг. 5 см сняг е стандартът за почистване на второкласните пътища и 10 см утъпкан сняг по третокласните пътища”, обясни Лиляна Павлова.

Тя посочи, че магистралите вече са обработени при зимни условия и усилията вече са насочени към второкласна и третокласна мрежа.

Лиляна Павлова допълни, че е разговаряла с енергийния министър Теменужка Петкова, която уверила, че тече ремонт на всички аварирали далекопроводи. „Дори аварийните екипи закъсват в дълбокия сняг и са изпратени специални шейни, с които да се придвижват”, изтъкна регионалният министър.

Тя информира още, че е прелял язовирът в близост до Мини „Марица Изток” в Стара Загора и заплашва да залее жп релсите, по които се доставят въглища от рудника до най-големия ТЕЦ в страната – „Марица Изток 2”. „Взети мерки да не се залеят жп линиите”, увери Павлова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
Дойн преди 9 години
А какъв е стандарта за министър на благоустройсвото?
53
1
 
1
 
! Отговори
... преди 9 години
ne komentiram
52
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Моме,моме!И ръкави да запретнеш,и *** да заголиш- все тая- за нищо не ставате!Ни за ядене-дебелеете,ни за пиене-напивате се от първата ракия,ни за онождане-чудете се кое кога къде се слага,ни за работа-непознато за вас понятие не ставаге!!!!Дори и за селски *** не ставате!!!
51
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАЛИ ЩЕШЕ ДА ЗАПРЕТВАШ РЪКАВИТЕ *** МОМЕ?! САМО ГЛЕДАЙ КАТО ГИ ЗАПРЕТВАШ ДА НЕ СИ ЗАПРЕТНЕШ И НЕЩО ДРУГО ЧЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА ТЕ ОТПРЕТВАМЕ!.
50
1
 
17
 
! Отговори
за България преди 9 години
Няма нищо притеснително, освен че хората са се отдалечили на критично отстояние от природата .
49
1
 
8
 
! Отговори
az преди 9 години
Ami s parite za sanirane..opravete dargavata...za da migate na parcali pri sledvachoto bedstvie..zachoto sega pak snega che se topi...
48
3
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
дпс владее тези райони да излизат и да чистят а не да говорятза терористични актове те са специалисти по тях особено по вагони за майки с деца
47
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко в предния мандат можеше да определя времето. В този мандат не може и Лилито се чуди какви да ги говори. Не са и написали нищо смислено и в опорните точки и беше много жалка и смешна
46
1
 
18
 
! Отговори
жорката преди 9 години
От ГЕРБ обещаха да ловят снежинките във въздуха а гледам Лиляна маи само Бочко за шлифера може да държи Некадърници пълни
45
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди беше виновен Орешарски. Даже един кмет го викаше да вади трупове. Сега е виновно времето.Типично по ГЕРБерски. Важното е да има виновен, а мутрата с шлифера да е герой
44
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Покарникаря няма да се откаже от метресата до последно! По-добре критикувайте секретарката му!
43
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Късно е да тая да Уверява на пресконференции, да се маха от тоя пост!!!
42
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая години наред доказва, че не може да се справи със задълженията си като министър. Да подава оставка веднага, докато не са загинали още хора от некъдърността й!!!
41
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А ти, какво прави 5 години по въпроса???
40
11
 
0
 
! Отговори
москва преди 9 години
комунисти врагът е открит действайте. живял съм 9 години в Москва и ме е жалко за вас
39
1
 
22
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Защо хората участващи в Борисово правтелство само за няколко месеца започват да приличат на зомбита,с празен изцъклен поглед без мисъл в главата си.Могат да рецитират от сутрин до вечер в стихотворна форма какви ги вършат през деня .Когато един човек е скован от страх недей чакай от него нещо полезно.
38
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не сме забравили, че вие същите компетентни "управници" щяхте да хващате снежинките във въздуха? И сега? Ко стана? Заема ли е малък или устите ви са големи? Бисер още чака, но след поредното наводнение май няма да ви дочака.
37
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво толкова имате да оправяте,че и магическа пръчка искате.Нали си гласувахте 16 ооо ооо ооо лв.От Орешарски искахте да оправи всичко преди него само за година и с постоянна активна дестабилизация в обществото от ваша(на ГЕРБ и ББ лично) страна без магическа пръчка и без даже и 1/16 част от вашия заем.Вече минават повече от 3м.(над 20% от времето на Орешарски) а няма никаква практическа наченка на реформи и подобряване хала на хората.Само оправдания с предишните(без Близнашки разбира се),природата и международното положение.
36
1
 
26
 
! Отговори
Aleks преди 9 години
Крайно време е Брюксел да се намеси. Да се забрани снега когато Герб за на власт!
35
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами ако поне половината от това което крадете,оставяхте в държавата,нямаше да сме на такъв хал я !