Във варненски мол: Охранители пребили до смърт болен мъж

Първоначално инцидентът бе представен като естествена смърт
Обновена: 17 мар 2015 20:06 | 17 мар 2015 20:06, Екип на Черно море
178
Във варненски мол: Охранители пребили до смърт болен мъж
Снимка: архив, Булфото

Трима охранители от варненски мол са задържани за 72 часа с постановление на Варненската окръжна прокуратура и първоначално обвинение за съучастие в убийство, извършено по хулигански подбуди, с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин.

Става въпрос за смъртта на 52-годишен мъж, който според първоначалните официални изявления и на полицията, и на мола е починал от естествена смърт на територията на търговския център.

Дирекцията на варненската полиция разпространи информация, че след първоначалния оглед няма следи от насилствена смърт, а от мола писаха до медиите, че на тяхна територия "от естествена смърт е починал гражданин, който е бил без документи и с вид на бездомен". Инцидентът стана на 14 март около 14 часа следобед.

Три дни по-късно и.д. окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров обяви, че на трима души от охраната на мола е повдигнато обвинение. Прокурор Лазаров допълни, че след изтичането на 72-часовото им задържане държавното обвинение ще поиска и за тримата биячи най-тежката мярка за неотклонение – “задържане под стража”.

Самоличността на убития мъж е установена. Той наистина не е имал документи у себе си, но в никакъв случай не е бил клошар или бездомник. Имал е психично заболяване, но си е пиел лекарствата и не е бил заплаха за никого.

Аутопсията не е установила наличие на алкохол в кръвта му, но за сметка на това по тялото му имало следи от жесток побой, предаде "Черно море". Не е ясно какво е отключило подобна агресия у тримата охранители, но те ще отговарят пред Темида по най-тежкото обвинение в българското законодателство – умишлено убийство.
 

Автор: Лиляна Трънкова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още по темата: молпобойубийствоВарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Просто са искали да убият някого и са решили, че анонимен кошар е подходящата жертва.
27
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Варна е известна с тъпите си и жестоки селяни ..
26
1
 
39
 
! Отговори
Дори и да е ... преди 9 години
... клошар, защо изобщо трябва да бият човек? Глупава работа!
25
5
 
47
 
! Отговори
Nobody преди 9 години
Охранители??? Какви охранители, бе?!? Тея, дето бият възрастни мъже, а като съм 100 кила и гледам лошо ми отварят вратата с мазна усмивка??? Тея, дето, като отида някъде със ситроена на жена ми ме гонят, а като си отида с моята кола ми намират място за парркиране??? Недое...ани комплексари и издъхващи пенсионери, е това е охранителния бизнес в милата Родина.
24
39
 
3
 
! Отговори
Rangel преди 9 години
Като чета коментарите и направо подскачам, тоя предполагам че бил пиян омазан, миризлив 861 и агресивен (мир на праха му) ама тия просто са се по престарали малко. Ама надейте толкова да преекспонирате просто в това състояние няма работа в мола. казали са му да излезе пак се наврял бутнали са го ударил се е и заминал . За ради един (***) да затворим трима млади които вече съм сигурен че са си научили урока !!!не бива да се допуска!!!!!!!!!!!!!!!!
23
1
 
40
 
! Отговори
--- преди 9 години
На тримата охранители -3 доживотни присьди.
22
3
 
32
 
! Отговори
Тео преди 9 години
Не е до мол-а. До нас, до НАС е! До това води 25 години държава на самотек. Тези 25 години са съзнателният ми живот, за назад не знам, не мога да коментирам. Но тези момчета, бачкащи за по 500 лева, унижавани от сумайти селски бекове, но иначе яки като бикове и почти толкова умни просто са решили да се позабавляват с "онова куку" дето обикаля мола. Дива комплексарщина. Мир на праха на човека, но къде остана човечността в нас? Изтървахме я между Цар Симеон Велики и адаша му от Мадрид някъде ...
21
8
 
8
 
! Отговори
До честит №36 преди 9 години
Щом поставяш цял град под общ знаменател с лекота си ясен и още повече жалък! Варна за теб е великият град, а другите в околността са ***. Това те прави велик и можещ всичко, нали така? Това противопоставяне не работи в наша полза, г-н комплексар. Всеки град си има дух, поминък, характер и особености. Но това го прави уникален, а не достоен за отрицание. Схващаш ли? Заради хора с твоето мислене Варна се е превърнала в нещото, което не харесваме. Бягай си, нали си плъх по характер...
20
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То във Варна предимно о*репки останаха
19
1
 
22
 
! Отговори
оплетка преди 9 години
за разплитане. С три букви. Първата е Т. Последните две са ИМ.Целият град Варна придобит от няколко такива трибуквеника отдавна има славата с тази си култура, демокрация и въобще разбиране за правилата и законите. Жалки сме просто. Търпим ги. Поддържаме това безобразие и си ни харесва така. Нали не ни е на главата в прекия смисъл...Защо не знаем вече името на мола? Защо има посетители в този мол вече??? Ето такива сме!
18
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мола, мола!! Молът не е болница, нито охранителите са доктори.
17
1
 
25
 
! Отговори
гошо преди 9 години
Надрусани комплексари!!!
16
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Любезните моладжии: Ще купувате ли нещо, или да ви пребием?
15
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В България е пълно с много прости неудачници, едни са милиционери, други пенсионирани такива,трети пък са толкова прости, че дори не са ги взели в милицията, а млади, здрави и прави,дремят в будка до някоя бариера или ограда,като цялата тази *** шуробадженакорушветчийска си избива комплексите по всевъзможен начин.
14
1
 
34
 
! Отговори
факт преди 9 години
Може би охранителите-зомбита работещи за 250 евро заплата са преценили , че този човек няма пари и мястото не му е в молът(но те пак нямат пари , тъй като като си платят всички разходи пак са на нула,значи трябва да бъдат убити ? ) , нека сега ги осъдят , като са толкова зомбирани.Лично аз , единствената функция която ползвам в моловете е безплатният *** - факт.
13
5
 
11
 
! Отговори
до 8 преди 9 години
Гледай как се преиначава случая. В Несебър тоя беше гадна ***, която налиташе на бой. Това, че е имал шведско гражданство е друга тема.
12
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А ще повдигнат ли обвинение на извършилите огледа полицаи, които са решили че става дума за естествена смърт, след като следите от жестоко насилие са били налице? Очевидно полицаите са се опитали да прикрият убийство.
11
1
 
15
 
! Отговори
МОЛът е опасен за ва преди 9 години
МОЛ - Много Опасни Луди
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То това става почти всяка вечер по дискотеките!Разликата е че младия организъм е издръжлив, понякога...
9
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
това новата реклама на мола ли е ?