Във варненски мол: Охранители пребили до смърт болен мъж

Първоначално инцидентът бе представен като естествена смърт
Обновена: 17 мар 2015 20:06 | 17 мар 2015 20:06, Екип на Черно море
178
Във варненски мол: Охранители пребили до смърт болен мъж
Снимка: архив, Булфото

Трима охранители от варненски мол са задържани за 72 часа с постановление на Варненската окръжна прокуратура и първоначално обвинение за съучастие в убийство, извършено по хулигански подбуди, с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин.

Става въпрос за смъртта на 52-годишен мъж, който според първоначалните официални изявления и на полицията, и на мола е починал от естествена смърт на територията на търговския център.

Дирекцията на варненската полиция разпространи информация, че след първоначалния оглед няма следи от насилствена смърт, а от мола писаха до медиите, че на тяхна територия "от естествена смърт е починал гражданин, който е бил без документи и с вид на бездомен". Инцидентът стана на 14 март около 14 часа следобед.

Три дни по-късно и.д. окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров обяви, че на трима души от охраната на мола е повдигнато обвинение. Прокурор Лазаров допълни, че след изтичането на 72-часовото им задържане държавното обвинение ще поиска и за тримата биячи най-тежката мярка за неотклонение – “задържане под стража”.

Самоличността на убития мъж е установена. Той наистина не е имал документи у себе си, но в никакъв случай не е бил клошар или бездомник. Имал е психично заболяване, но си е пиел лекарствата и не е бил заплаха за никого.

Аутопсията не е установила наличие на алкохол в кръвта му, но за сметка на това по тялото му имало следи от жесток побой, предаде "Черно море". Не е ясно какво е отключило подобна агресия у тримата охранители, но те ще отговарят пред Темида по най-тежкото обвинение в българското законодателство – умишлено убийство.
 

Автор: Лиляна Трънкова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още по темата: молпобойубийствоВарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
62
 
! Отговори
--- преди 9 години
що не пишете че е убит във Гранд мол Варна, да се знае от всички какви са ни моловете
7
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бой до насиране на биячите. Те и без това са оскатени морално. Много повече от горкия човек, който без време е загубил живота си от автентични престъпници, наети от "аворитетна" администрация. Последната също носи отговорност.
6
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се учудвайте, преди време подобни *** скачаха с кубинки по главата и умъртвиха шведски турист пред една дискотека в Несебър.Някой от тях да беше осъден?
5
2
 
35
 
! Отговори
Веско преди 9 години
Не ги оневинявам комплексираните *** и може би е обосновано: "но те ще отговарят пред Темида по най-тежкото обвинение в българското законодателство умишлено убийство". Само искам да попитам за малко инфо, онези българи дето убиха пенсионера в Правец, със същото обвинение ли са? Да не е само по непредпазливост, че вече ще е явна дискриминация!
4
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А директорът на полицията, който явно прикрива престъпление? Предполагам НАПЪЛНО БЕЗКОРИСТНО!
3
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До КGrand Moll
2
1
 
69
 
! Отговори
Оп-са преди 9 години
Еееее, какво става бе, хора? Откачихме ли? Съвсем ли оскотяхме и подивяхме? Всеки ден новини за убити, пребити, ограбени. Само като погледна новините на първа страница - жена скочи с детето си, охранители убиха човек от бой, 15 годишен "съжалавя", че уби човек в центъра на Правец заради забележка! УЖАС!
1
3
 
35
 
! Отговори
К преди 9 години
Кой е молът?