Във варненски мол: Охранители пребили до смърт болен мъж

Първоначално инцидентът бе представен като естествена смърт
Обновена: 17 мар 2015 20:06 | 17 мар 2015 20:06, Екип на Черно море
178
Във варненски мол: Охранители пребили до смърт болен мъж
Снимка: архив, Булфото

Трима охранители от варненски мол са задържани за 72 часа с постановление на Варненската окръжна прокуратура и първоначално обвинение за съучастие в убийство, извършено по хулигански подбуди, с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин.

Става въпрос за смъртта на 52-годишен мъж, който според първоначалните официални изявления и на полицията, и на мола е починал от естествена смърт на територията на търговския център.

Дирекцията на варненската полиция разпространи информация, че след първоначалния оглед няма следи от насилствена смърт, а от мола писаха до медиите, че на тяхна територия "от естествена смърт е починал гражданин, който е бил без документи и с вид на бездомен". Инцидентът стана на 14 март около 14 часа следобед.

Три дни по-късно и.д. окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров обяви, че на трима души от охраната на мола е повдигнато обвинение. Прокурор Лазаров допълни, че след изтичането на 72-часовото им задържане държавното обвинение ще поиска и за тримата биячи най-тежката мярка за неотклонение – “задържане под стража”.

Самоличността на убития мъж е установена. Той наистина не е имал документи у себе си, но в никакъв случай не е бил клошар или бездомник. Имал е психично заболяване, но си е пиел лекарствата и не е бил заплаха за никого.

Аутопсията не е установила наличие на алкохол в кръвта му, но за сметка на това по тялото му имало следи от жесток побой, предаде "Черно море". Не е ясно какво е отключило подобна агресия у тримата охранители, но те ще отговарят пред Темида по най-тежкото обвинение в българското законодателство – умишлено убийство.
 

Автор: Лиляна Трънкова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още по темата: молпобойубийствоВарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И тези ще се отървът помните ли ония другите избягали от домашен арест убийци и какво стана всичко се потули от тях никаква следа а съдйиката дето ги пусна ни лук яла ни мирисала майната им
87
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До христоАбсолютно!Против узаконените убийства съм!Но в този случай трябва да започне дебат ,който да доведе до смърт за тези изверги!Крайно време е да се дигнем!
86
1
 
4
 
! Отговори
Калашник преди 9 години
На тия просто не им става и са търсили на кого да си го излеят.
85
4
 
0
 
! Отговори
Миро преди 9 години
До ШопОтносно, че руското влияние водело към култ към несвободата и насилието.Не знам дали точно този случай има връзка с руското влияние=владичество във Варна. Но в руските предавания в самата Русия представят такива случаи: пребиват, заколват, палят живи бомжи, тоест пропаднали бездомници. Пречели им, не можели да ги гледат, искали да чистят града от тях. Извършителите все уж редовни хора. Или поне те се имат за такива. Гледал съм няколко на тази тема. Жив ужас и никаква човещина.
84
1
 
3
 
! Отговори
клюкар преди 9 години
В Гранд мол е случката.
83
1
 
21
 
! Отговори
Дс преди 9 години
И колко човека са били бити или убити там -колко бездомника??? НЕ ХОДЕТЕ В ТОЗИ МОЛ- не се знае какво ще ви се случи...
82
2
 
17
 
! Отговори
ddd преди 9 години
До Камен МОЛА И ФИРМАТА ИМАТ ЕДИН СОБСТВЕНИК_ И това ми биладържава...
81
1
 
28
 
! Отговори
Камен преди 9 години
Гледах интервю с мениджъра на мола (Grand Mall Varna) - фирмата за охрана била външна и се управлявала външно. Те щели да проверят инструктажите и политиките на фирмата, бла бла. Това ако беше в нормална държава мениджъра веднага щеше да излезе и да каже, че мола прекратява договора си с въпросната фирма. Да не говорим, че трябва отговорните държавни структури веднага да направят проверка и да отнемат като цяло лиценза на въпросната фирма.
80
1
 
59
 
! Отговори
Горан преди 9 години
Ами, ако човек е бездомник, какво? Пак ли имат право да го убият, за това, че е искал да влезе в Мол? Егати извинението, помислили го за бездомник и го били до смърт! Тия и 5-мата на въже! Най-долнопробна ***!
79
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Критериите за охрана са леш просто!
78
1
 
65
 
! Отговори
ЯВОРЧО преди 9 години
Разбрали са човека е безпомощен и неадекватен и са го пребили. АЗ СМЯТАМ ЧЕ ЗАСЛУЖАВАТ СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ. ЗА КАКВО ДА ПЪЛНИМ ЗАТВОРИТЕ
77
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
sastata istoria s mom4eto ot Vracaohraniteli koito porkat muskulni napompva4i sa tezi koito izrigvat v nekontroliruema agresivnost. daje kato udariat, poneje udarite ima sa silni i obu4eno to4ni, jertvata pada i te prevrustat pobedata si v oste po goliam agresivnost i zatova tolkoz tejki uvrejdania - i kakto se vijga ot dvata slu4aia i vava Vraca i vav Varna-ubiicite namesto da zaloviat jertvata si- te ritat i pri4iniava smrt.nikakva spogodba sas sada- sadiata stava predumislen saucastnik!
76
1
 
45
 
! Отговори
Невиждан преди 9 години
Тия "охранители" ги знам много добре какви комплексари са ! След като си бият инжекцията с анаболите и стават агресивни до неузнаваемост, без да осъзнават, че тази агресия е отражение на собствената им подтиснатост и чувство за малоценност !Сега в затвора до живот ! Нека там се "помпат" или по-точно да ги помпат !
75
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дошло е време за Народният съд, днешните институции работят само и единствено в името на Капитализма
74
2
 
49
 
! Отговори
bbb преди 9 години
И лиценза на фирмата да се отнеме и да се разследват практиките и. Мениджмънтът и собствениците и с пълен комплект прокурорски проверки и данъчни ревизии. Мутри гадни.
73
1
 
45
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
***!
72
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега да им лепнат по 50 г.
71
1
 
32
 
! Отговори
Kiril преди 9 години
Мислите ли че се провеждат реално някакви инструктажи след началния или допълнителни обучения? Ако не стане някаква издънка, преките ръководители не се занимават тях ги интересува на края на месеца да си получат парите.
70
21
 
13
 
! Отговори
Kiril преди 9 години
Вижте, не е хубаво такива неща да стават и охранителите да си превишават правата, камо ли някой да умре вследствие независимо от обстоятелствата. Но нека погледнем и другата страна на монетата - фирмите които ги наемат гледат да им плащат колкото може по-малко, няма синдикат на охранителите който да им защитава правата, не се спазва трудовото законодателство и т.н. При такива обстоятелства какви хора мислите че се наемат които да гарантират сигурността?
69
1
 
52
 
! Отговори
до 126 преди 9 години
едно е да не пуснеш някого на входа, друго е да го убиеш