Ямболлия изобрети вечна батерия

Александър твърди, че с нея не плаща сметки за ток
1 апр 2015 12:13,
49
Ямболлия изобрети вечна батерия
Снимка: Novatv

Физикът Александър Александров от ямболското село Люлин твърди, че е изобретил вечна батерия.

Според изобретателя, в бъдеще тя ще замени досегашното използване на ток и хората вече няма да плащат сметки. 

С батерията Александър успява да си зареди телефона, да пусне радиото и да включи лампите в дома си.
 
Батериите направил от подръчни материали. Една от съставките е смес от сажди и други химични елементи, които обаче остават в тайна, разказва той пред Нова телевизия. Нарича я магическата смес.

На основата на електролизата плюсът, в случая идващ от саждите, и минусът – добавен от веществата на солената вода, ученията започва да получава енергия.

Александър е на 65 години и по образование е физик. Миналата година токът в дома му е спрян заради неплатени сметки. Оттогава мъжът е без електричество и от няколко месеца разработва батериите.
 
Мъжът има и други открития, които преди години е успял да патентова. Новооткритите батерии обаче все още не са, тъй като се страхува, че ще му ги откраднат. Александър изчислява, че ще са му нужни 3000 лева, за да направи батерии, които да могат да захранват всички уреди в дома му. Надява се да открие спонсор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ямбооол е градът!
38
0
 
0
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Дааа беее като водния двигател или батерите от картофи.... Е верное ама НЕ СЪВСЕМ
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Атакист с калорифертова което му се върти в главата е, че му трябва спонсор - и сега само някой шаран трябва да клъвне. А иначе пълно с физици в коментарите.
36
0
 
4
 
! Отговори
Атакист с калорифер преди 9 години
Знам какво му се върти в главата. И в моята се е въртяло същото-взаимовзаимодействащи си компоненти които е направил на смес. Едната част от компонентите призвежда ток докато се изтощи, и след като се изтощи става различна спрямо друга част към която има неравноправие в зарядите, а след като се изравни с нея, или казано на *** език изтощи, се променя и става различна спрямо първата част. Само че това противоречи на закона на физиката че енергията преминава от един вид в друг.
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Навремето си играехме да светим с крушки, с по два електрода, забити в картофи. Този е откривател, колкото Айнщайн - космонавт.
34
2
 
2
 
! Отговори
до 36 преди 9 години
Предполагам, седерастки
33
5
 
10
 
! Отговори
... преди 9 години
До няколко месеца ще е мъртъв!
32
4
 
6
 
! Отговори
Генков преди 9 години
Честит 1-ви Април на всички недосетливци....
31
7
 
6
 
! Отговори
някой преди 9 години
Люлин не е ямболско село, а софийско.
30
11
 
7
 
! Отговори
pedro преди 9 години
Опиешете и какви други отклонения има конкретния индивид
29
3
 
6
 
! Отговори
55 преди 9 години
Тези ямболии са големи откриватели.Наскоро един откри лекарство мисля против рак.Хайде ,той беше с трето отделение,но този е "физик"!
28
1
 
6
 
! Отговори
Хм преди 9 години
Tulski, сигурнож си абсолютно прав, обаче ми кажи как е възникнала Вселената? Някай отвън е внесъл енергия?
27
1
 
17
 
! Отговори
майстор Тричко преди 9 години
И аз съм си направил подобна батерия ползвам я от 12 Години и я оптимизирам в момента.Много скоро ще чуете за нея. Ако някой не ме изпревари, има много хора занимаващи се с подобни неща.Успех на колегите.
26
3
 
7
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
До Анонимен 15,"Учевидно" си пропуснал правописа и граматиката, а за физика, химия и електротехника не смея да се надявам, че имаш някаква идея какво представляват.Днес.бг, подобна *** статия е позорно да се публикува!На който са му интересни авангардните батерии, да почете за захарните батерии с ензими и протонна мембрана. Там се очаква сериозен пробив- до 10 пъти повече енергия на килограм в сравнение с литиевите.
25
7
 
12
 
! Отговори
И ловец съм,и рибар преди 9 години
Поредната пробна извадка за лапнишарани - какъв е прцентът на наивност у българите ?
24
11
 
13
 
! Отговори
тъпак с претенции преди 9 години
Тоя е ''изобретил'' ДЕДОВИЯ НА КВАДРАТ
23
7
 
7
 
! Отговори
турчин преди 9 години
А ние 600-700 г опити и нищо
22
2
 
32
 
! Отговори
ДРЪЦКИ преди 9 години
Щом е на база на електролиза как ще е вечна. Баси тъпите хора пишат в тоя сайт. Вие химия не сте ли учили . В крайна сметка ще му трябва гориво, за да поддържа волтажа постоянен за продължително време тъй като галваничната връзка не е перфектна. Ще му трябват много много сажди и солена вода за да захрани печка. Лампа 60W и радио 35W може да ги захраниш с лимон за 1-2мин. Айде захрани Бойлер 3000W , Готварска печка 3500W и пералня 2000W да видим как ще ги захраниш с електролиза и прав ток.
21
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Точно такива хора променят света.Учевидно коментиращите в този форум са част от зомбираната тълпа робуваща на кланове и олигарси.----------------Две хубави Учи :)Първо, когато прочета, думата Уко, в ума ми веднага изкача съмнението ,че си прочел дори и една книга през живота си или дали изобщо си посещавал някакви часове в училище.Точно такива хора като теб вярват в дядо мраз.
20
3
 
5
 
! Отговори
ЕРП преди 9 години
Явно дългът за тока е около 3000 с лихвите. Дайте му телефона - нали е зареден (и може да го плаща, защото тока сигурно е по-съкп), може и да му помогнем.