Да "счупиш" дрегера! Колко пиене са 4 промила?

МВР без статистика, но има случай с 8,15 промила алкохол зад волана
2 апр 2015 07:00,
31
Да "счупиш" дрегера! Колко пиене са 4 промила?
Снимка: архив, Булфото

Мъж от софийското село Чибаовци отведнъж чупи рекорда на целия регион. Спрян е с колата, а пробата му с дрегер показала над 4 промила.  Боян Младенов и днес не вярва в цифрите.

"За килограмите ми, трябваше на носилка да ме влачат. Верно, пих 1 бира и 200 гр. водка", признава мъжът пред bTV.

Боян разказва, че до рекордния резултат се стигнало след като решил само да си премести колата. Според него, тя изминала едва 5 метра и бурканът на патрулката светнал.

Резултат, подобен на този на Боян не е прецедент. От МВР обаче обясниха, че не разполагат със статистика за най-пиян шофьор. Според архивите през 2008 г. 25-годишен мъж от пазарджишко село е бил заловен зад волана с 8,15 промила алкохол.

В Хайредин пък преди 2 години са отчетени 6,09 промила. А според лекарите смъртната доза е над 5,5 промила.

По закон кръвна проба се взима най-много 40 минути след изследването с дрегер. В това време обикновено алкохолът се излъчва от организма.

"Но сме имали пациенти, хронично злоупотребяващи с алкохол, които на стойност 5,2 ходят и разговарят съвсем адекватно", посочва д-р Петров от Токсикологичната клиника на ВМА.

Алкохолът обаче действа индивидуално при всеки организъм: "Една висока стойност, да речем 4 промила, съвсем грубо се равнява на литър, литър и половина твърд алкохол", твърдят спецовете.

Боян обаче е категоричен: "Аз вода не мога да изпия толкова, ти...".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
случаен минувач преди 5 години
Ам тоя с жълтата жилетка, като го гледам, доста голяма водовместимост има. Може да поеме много повече бира.
18
0
 
0
 
! Отговори
К.Д. преди 5 години
Понякога,даже е трудно да повярваш на всичко това!!!
17
2
 
13
 
! Отговори
rainbou1 преди 9 години
Тия, които карат след като пият, трябва да ги вкарват в лудница.Всичко се случва на пътя и ако те хванат пил, ще е утежняващо вината обстоятелство.Трябва и нулева толерантност за пиене.В България щото всички обичаме да прескачаме закона и да минаваме метър - затова сме на това дередже.И се оплакваме от катаджиите, ама подкупите не идват от въздуха - от нас идват.
16
4
 
17
 
! Отговори
3M преди 9 години
До ПипиВ този ред на мисли предлагам колкото промила бъдат засечени за конкретния индивид, толкова време ефективен затвор. Пример 1 промил = 1 година затвор, без право на обжалване и коментар
15
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Личи си, че нацията е от пропаднали алкохолици, от коментарите по-надолу.
14
15
 
6
 
! Отговори
Пипи преди 9 години
Написаното е поредното доказателство за ненормалните норми, които са залегнали в Закона за движение по пътищата. Алкохолът, който човек поглъща има различно въздействие за всеки индивид, а наказанията са еднакви.
13
4
 
13
 
! Отговори
Dingilev преди 9 години
Знам за един случай , с близък. Поканил семейни приятели на гости на село,ли,пили и се веселили.Но не прибрал колата в гаража предварително(трябвало да направи няколко покупки преди партито, а после било късно, някои от неговите приятели спрял пред гаража). И като си тръгнали хората, жена му го накарала да прибере колата в гаража. И хоп ченгетата го спипаха. Хем актове хем без книжка 1 година. Късмет
12
0
 
25
 
! Отговори
Истински случай преди 9 години
Преди няколко години, на една магистрала с щатите ченгетата спрели кола която карала само с 1 включен фар. Вътре - двама руснаци. Само като спуснали стъклото и от там лъхнало силно на алхохол. Накарали водача на духне в дрегера, дрегера отчел дозата "Dead". Шофера се развикал че му се нарушавали правата тъй като явно прибора им на полицаите бил счупен - не можел да показва че той бил покойник защото очевидно той не бил.
11
20
 
8
 
! Отговори
не пия преди 9 години
само да кажа на всички трезвеници по-долу,че по красиви трупове от тях нема да има в гробищния парк :) и така и така не пият и не пушат що не станат обратни и да се барат помежду си такива :) все пак и жените са порок нали ? :) ней кат кофите с протеин и принцовките в *** а? фитнес наркомани!
10
7
 
5
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
Катастрофирах и ми вьеха кръвна проба на другият ден в 11 когсто вече се чувствах добре - 2,2 беше
9
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малко образователен коментар. Количеството на промилите в организма зависи от няколко величини, а именно: 1.Колко килограма е човека. 2.Какво количество е изпито. 3.Какво е процентното съдържание на алкохола. 4.Преди колко часа е пиенето. 5.Какъв е пола на човека. 6.Колко често се пие. При попълване на тези данни, ако мъж е 90 кила, изпил е 700 грама водка до преди 2 часа и пие често, промилите са около 3.5. Смятайте този колко е пил, освен ако не е 45 кила с гащите.
8
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе кой ти пие вода. В нея има микроби. А микоробите в алкохол не виреят. Така че на мен доктора ми е забранил категорично да пия вода.
7
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до Ястреб аз колко пъти съм го правил. аз няма конишка наямам кола и не мога да карам кола. като реша да се да се напия като животно си го правя в къщи тихо и културно. а за такива които се качват да карат на 4 промила освен затвор трява поне 20 години без книшка.
6
7
 
18
 
! Отговори
ля ля преди 9 години
ама си е гот на 4 промила!!! а пък нагоре направо летиш ....
5
2
 
51
 
! Отговори
SS преди 9 години
Дегер на кат е кат кантар на женския пазар
4
9
 
35
 
! Отговори
ф преди 9 години
Голямл геройство, наистина, е да се напиваш като животно, ей! Още повече след това и зад волана, когато може и невинен човек да го отнесе заради олигофренията на пияния. *** ценнотните системи... Вместо да се умъртвявате от алкохол и наркотици, отидете да спортувате, по-добре се отразява май?!
3
5
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на нашите рекордьори! Ето това трябва да замени щангите като спортна дисциплина!
2
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След 6 водки и 4-5 бири, нормално да му покаже толкова!!!!
1
11
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво ли може да каже една пияндура, след като са го хванали жив и не е направил още голяма беля. Винаги е пил "само едно". Винаги е искал "само да премести"... и т.н.т. Пък, ако имаше закон за такива, трябваше веднага "само" да го вкарат в пандиза, "само" за 5 години.