Кражба и бой – най-честите детски престъпления във Варна

След тях се нарежда бягството от дома
16 апр 2015 15:36, Анисия Иванова
4
Кражба и бой – най-честите детски престъпления във Варна
Снимка: архив Булфото

Престъпленията, извършвани от деца във Варна, най-често са кражби, телесни повреди и бягства от дома. Това съобщи днес зам.-кметът по реда и сигурността в крайморския град Тодор Иванов при откриване на кампания за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

По думите му тенденцията през последните години е за намаляване възрастта на нарушителите, като все повече от тях са под 14 години.

През миналата година малолетните и непълнолетни извършители на противообществени прояви във Варна са били 118, при 134 през 2013 година.

Иванов каза още, че нерядко случаите на детска агресия се потулват заради страх от сриване имиджа на училището.
Децата проявяват агресия предимно върху свои връстници, включително и в социалните мрежи, допълни началникът на общинската дирекция "Превенции" Светлана Коева, пише БТА.

Тя посочи, че през юни във Варна ще започне изпълнението на Програма за безопасността във виртуалното пространство, като ще има специално организирано обучение от директора на Националния център по безопасност в интернет Георги Апостолов. Коева допълни, че акцентът на настоящата кампания в крайморския град е агресията между децата.

В нея са включени 39 училища. В кампанията, в която връстници ще учат връстници на толерантност, ще участват 60 доброволци от градския превантивен клуб.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Неможе да бъде преди 9 години
Нахаканите престъпници обикновенно са деца на "големи хора". Те знаят, че ще е оттърват, щом *** или татето , може дядото или бабата се намесят. Обикновенно за техните идиотщини плащат други деца, само заради това, че са били в една компания. Полиция, следствие и прокуратура поддържат тезата, че деца на "нашите" не трябва да се обвиняват. Така бе при социализма, така е и сега. Промени няма.
3
0
 
0
 
! Отговори
wat преди 9 години
Бягството е престъпление?
2
1
 
6
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
До Анонимен 1А София не е така ли? /дето се е събрал най престъпния и изперкал народ доказателство отиди на жълтите павета в "***" на 240 *** и свинки/.
1
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
VARNA E GRAD NA PRESTAPNOSTTA