Майстори по неволя: Жители си направиха път сами

Трети месец пътят е приключение за жителите от три села
17 апр 2015 09:21,
12
Майстори по неволя: Жители си направиха път сами
Снимка: bTV

Жители на три села, изморени от чакането на нормална инфраструктура, си направиха свой собствен път. Хората взели инициативата в свои ръце, защото били принудени да пътуват до Монтана 100 км, въпреки че се намират само на 30 км от нея.

"Титулярното" трасе е затворено повече от три месеца. Освен че води към Дунав мост 2, той е и най-пряката връзка между Монтана и близките села Горна Вереница, Долна Вереница и Винище.

Още през януари местните хора излизат на протест. Според местната власт обаче, докато не бъде завършен ремонтът на околовръстното шосе на Монтана, пътят няма да бъде отворен и хората ще трябва да използват обходния маршрут.
По същия път минават и линейките, за да стигнат до трите села.

И затова жителите намерили решението – офроуд трасе през гората. По този начин поне спестяват от гориво, но признават, че на ден по лошия път се чупят по 3-4 коли.

От фирмата изпълнител вече са поискали нова отсрочка за довършване на „официалния” път.

"Оказа се, че по време на празниците не са работили, така че исканото от тях удължаване на срока до 15 май за мен е неприемливо”, коментира пред камерата на bTV областният управител на Монтана Ивайло Георгиев.

За да скърпят и без това тънките си бюджети, част от малкото работещи хора в селото са наели квартири в града за месец време. И ако строителството не приключи в срок, се заканват да бойкотират всички следващи избори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
тъпня преди 9 години
Хората закъсали, ясно... тъпнята е че наказанието което са измислили е да не ходят на избори! Кого ще накажат така?
7
0
 
8
 
! Отговори
Запознат преди 9 години
Авторите на новината са пообъркали малко разстоянията - а истината е още по-абсурдна. От Монтана до Д. Вереница са 7 км, които по обходния път стават 45. В едната посока. Пълно безумие - да отрежеш така достъпа до града на 3 села, където и без това едвам свързват двата края. И то не заради природно бедствие, а планово изграждане на ново кръстовище, което се точи половин година.
6
1
 
2
 
! Отговори
... преди 9 години
То една новина! Се едно ХИКОЙ ТУКА ПО ТАЯ ТЕРИТОРИЯ НЕ Е РАЗБРАЛ, ЧЕ АКО САМ НЕ СИ ГО НАПРАВИ ТО ДА НЕ ЧАКА НА "ДЪРЖАВАТА"! И със съдът е така, т.е. требе сам да раздаваш правилни присъди и наказаня и с докторите е така т.е. требе сам да си ги търсиш, и то най-вече извън тая територия, и да си им плащаш и преплащаш и както се вижда и пътищата сам требе да си строиш абе само се чудя абе що плащаме данъци бре явно това са пари само тия "управници" и техните деца явно!!!???
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не са само те и ние правихме пат преди години
4
2
 
10
 
! Отговори
Ивайло преди 9 години
Да не забравяте да си плащате данъците и винетките, ей...
3
2
 
24
 
! Отговори
Буда преди 9 години
Щом пътя е построен веднага да се изпратят няколко милиционера там да проверяват имат ли преминаващите оттам годишни винетки.
2
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Викнете поне лентореза да го открие,че ще се сърди
1
4
 
21
 
! Отговори
чиновник хрантутник преди 9 години
Да се съдят за самоуправство.