Да се хванем за зелено, ама не! Зарзаватът поскъпва

По борсите у нас поскъпват зелената салата и доматите
19 апр 2015 08:18,
46
Да се хванем за зелено, ама не! Зарзаватът поскъпва
Снимка: архив, Булфото

Цената на вносните доматите се повишава тази седмица с 4,8 на сто до 2,64 лева за килограм. Оранжерийните домати поскъпват с 3,1 на сто до 2,96 лева за килограм. Краставиците от внос се търгуват по 2,24 лева, съобщават от Държавната комисия по стокови борси и тържища.

Зелената салата също поскъпва, със 11,5 на сто до 1,16 лева за брой. Връзка репички пък се търгува на едро по 0,53 лева.

Ябълките по борсите се продават по 1,01 лева за килограм. Лимоните поскъпват с 5,9% и се търгуват средно по 1,80 лева за килограм.

Кравето сирене поскъпва с 1,1 на сто и се продава средно по 5,62 лв./кг, а кашкавалът тип "Витоша" поскъпва с 1% и се търгува средно по 10,56 лв./кг. Олиото се продава 1,90 лева за литър.

Каймата поевтинява с 2,1 на сто до 4,66 лева за килограм. Пилешкото месо поскъпва с 2% и се продава по 4,04 лева за килограм.

Захарта поскъпва с 0,8 на сто и се продава средно по 1,21 лв./ кг. Брашното тип "500" се търгува по 0,86 лева за килограм. Зрелият фасул поевтинява с 1,8 на сто е се купува по 3,76 лв./кг. Яйцата се търгуват по 0,18 лева за бройка на едро.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
г преди 8 години
До бг Забрави да спименеш Личните лекари.Колко пъти са ти дали касова белешка?
25
0
 
0
 
! Отговори
г преди 8 години
Не виждам смисъл на купувам продукти пълни с химикали на такива цени.Да си ги хвърлят продавачите .
24
0
 
1
 
! Отговори
СВИКВАЙТЕ ,БЕ... преди 8 години
НЕМА ДА РАБОТИТЕ ,БЕ....ВЕЧЕ ИМА ЗЕЛЕНА ТРЕВА !ПАСЕТЕ , НА ВОЛЯ...ХА,ХА,ХАААААААА.....ВНЕСЕТЕ СИ КИТАЙЦИ ИЛИ АРАБИ , ТА ДА ВИ ПРОИЗВЕЖДАТ ДОМАТИ И КРАСТАВИЦИ...ХА,ХА,ХАААААААА..../за без пари/
23
0
 
2
 
! Отговори
бг преди 8 години
МЪЧА СЕ ДА СИ СПОМНЯ НЕЩО, НОРМАЛНО В НАШАТА ДЪРЖАВА,НО УВИ НЯМА.ЗЪБОЛЕКАРИ,ЗЪБОТЕХНИЦИ,ПЪЛНИ С ПАРИ НЕ ДАВАТ КАСОВИ БЕЛЕЖКИ,АВТОМОНТЬОРИ,АВТОКЪЩИ ПЪЛНИ С ПАРИ НЕ ДАВАТ БЕЛЕЖКИ,ПРОИЗВОДИТЕЛИ,ПРЕПРОДАВАЧИ,ПЪЛНИ С ПАРИ НЕ ПЛАЩАТ И МУТРИТЕ,ИЗОБЩО САМО БАЛАМИТЕ ПЛАЩАТ,НО ТЕ СА 20%,АМИ КРИЕНЕТО НА ДОХОДИ ОТ ГОЛЕМИТЕ ВЕРИГИ,ЕРПЕТА,ИЗОБЩО НИЕ КАКВА ДЪРЖАВА СМЕ,КОЙ,КОЙ КОГО КОНТРОЛИРА,ГОЛЯМ СМЯХ СМЕ.НАВРЕМЕТО ИМАШЕ 127 ПМС,АКО СЕРВИРАТ КОНЯК ПЛИСКА,ВМЕСТО ПРЕСЛАВ ОТИВА СИ,ГЛОБА,ПО МАЛКО ГРАМАЖ ОТИВА
22
1
 
8
 
! Отговори
Не е вялно НСИ преди 8 години
Това, че зеленчуците поскъпват не е вярно. Вярно е тов, което казва Националния статистически институт - а именно, че има дефлация и всичко е поевтиняло.Аз изобщо не гледам цените в магазините. Гледам това, което казва НСИ.Но, никой не иска да ми продава по данните на НСИ, а по някакви други цени...Та дефлация значи трябва да има, обаче иначе има страшна инфлация.Нищо не разбирам :))
21
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде бе евроатлантиците, нали имаше санкции срещу Русия и щели да ни засипят с евтината стока и тука цените щели да станат най-ниските във Вселената. Кво стана бе? Предполагам с удоволствие рупате марулите по 3 лв, ха ха ха....
20
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Зеленчуците не са скъпи, а прекупвачите са алчни и затова се надуват цените.
19
0
 
4
 
! Отговори
до Ст.Загора преди 8 години
хахаха:)Продавали жена му и съпругата му...ааахахахаха
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДГД! Ще чакам градинските зеленчуци!
17
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хаха в София марюлята верно е 2лв като добавим и 2 краставици още 3 както и 2домата за още 2-3 и като си сложиш малко олио(зехтин) оцет магданоз и т.н 10лева за 1 салата братче... хаха
16
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЦЕНИТЕ НА ВСИЧКИ ПРОДУКТИ ЩЕ СЕ ВДИГАТ ДО ТОГАВА ДОКАТО ИМА УМНИЦИ КОИТО ГИ КУПУВАТ!!! СПРЪТ ЛИ УМНИЦИТЕ ДА ГИ КУПУВАТ ЦЕНИТЕ ЩЕ СЕ СРИНАТ.
15
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След авто мафията,нарко мафията,мафията в съдебната система,жилищната мафия,сега си имаме и марулена мафия.....Голяма работа сме това българчета,никой не може с нас да се мери!
14
0
 
2
 
! Отговори
От Ст.Загора преди 8 години
Децата и съпругата му имах пред вид!
13
2
 
15
 
! Отговори
Ст.Загора преди 8 години
До Анонимен13Подобен случай от преди 7-8 годни. Приятел и колега продаваше собствено производство домати-розови,много вкусни,произведени по някаква програма за млади земеделци-продаваха ги жена му и съпругата му. Подби цената и му скочиха на два пъти......После обаче и ние скочихме и нещата си дойдоха на мястото. Сега пак си продават и дертове няма. Така че скочат ли ти,скачай и ти! Бал съм ги в прекупвачите долни!
12
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разни бивжи мутри и спекуланти се ориентираха към далавери и "безнес" (според техните разбирания за бизнес) с храни. Просто населението стигна до там, че друго почти не купува.Затова "играчите" се захванаха да лъжат, мажат, внасят контрабанда, пакетират, продават отровни неща и *** за ядене, с цел да трупат пари.Така е, защото нямаме държава.Всички структури, които би следвало да ни защитават, са прогнили от корупция и не работят. Затова сега зеленчукът поскъпва, преди това яйцата и т.н.
11
1
 
23
 
! Отговори
Льольо преди 8 години
То хубаво че всичко пак поскъпва, ама заплатата ми що не се увеличава? Докога ще караме така, на мускули? То и мускули не ни останаха вече..... Що за безобразия се случват в тази държава бе хора? Почвам да откачам вече, в главата ми не се побират всекидневните щуротии които стават. Цените се покачват пак, пътища нямаме, работим без пари а разходите ни са такива големи, токът пак щял да поскъпва и да се изравни с цените на ЕС... А кога заплатата ми най - после ще се изравни с тези в ЕС?
10
0
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
къде са стоките за русия нали имало ембарго в българия трябва да е пълно със стокана многониска цена някъде се губят по пътя а българските зеленчуци са пълни с нитратитака че не ги купувайте хем отровни хем скъпи да си ги ядат
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди 2г. един приятел искаше да изкара пари за море и почна да продава на градския пазар. За целта подби цената с 20-30ст., едвам се спаси от бой на два пъти.
8
2
 
12
 
! Отговори
Нили ни убеждаваха, преди 8 години
че ембаргото на Русия ще смъкне цените драстично.
7
2
 
11
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
ЩЕ СЕ ХВАЩАМЕ ВИНАГИ ЗА ПАЛЦИТЕ НЯМА ВЕЧЕ ЗЕЛЕНО ИМА ЯКО НАТОРЕНО И ВИСОКО ОЦЕНЕНО ДОКАТО СА НА ВЛАСТ БЬЛГАРОУБИЙЦИТЕ ОТ УПРАВЛЯВАЩАТА С 47 ГЛАВИ ЛАМЯ