Бебе почина само 4 часа след раждането си

Родителите обвиняват лекарите, те пък отричат да имат вина
Обновена: 20 апр 2015 19:53 | 20 апр 2015 19:53,
36
Бебе почина само 4 часа след раждането си
28-годишната Минка. Снимка: Dnes.bg

Новородено бебе почина 4 часа след раждането си в асеновградската болница.

28-годишната Минка от село Богданица разбира, че чака дете в петия месец от бременността. Ражда здраво момиченце с тегло от 4 килограма и половина.

"Ходихме на консултации, там ни изпращаха в болницата, бебето беше добре и така 7-8 пъти, накрая се стигна до фатален край”, разказа пред Dnes.bg бащата на починалото бебе Йордан Борисов.

Минка е преносила бебето осем дни. Обвинява за смъртта лекарите.

"Поне да знам, че е болно моето бебе, ще се успокоя, но в нашата България няма справедливост”, разказа майката Минка Пенева.

От родилното отделение на асеновградската болница твърдят, че родилката не е посещавала редовно консултации при гинеколог и отричат причината за смъртта да е лекарска грешка.

"Влошаване на състоянието на детето около 0:30 часа – 2 часа след раждане, изпада в тежко депресивно състояние, след което бебето се е възстановило и е дишало нормално. Към 2 часа има нов срив на състоянието на детето, прави се нов опит за реанимация, но неуспешен – в 2:15 часа – смърт на бебето”, твърди д-р Богдан Червенков, завеждащ АГ-отделението в МБАЛ-Асеновград.

Жената е посещавала частната практика на лекар от АГ-отделението. Той е категоричен, че тя се е консултирала редовно с него.

"Тя е идвала най-редовно и най-стриктно на консултации, когато трябва”, категоричен е д-р Владимир Иванов.
Проверка на прокуратурата ще покаже има ли виновни за смъртта на новороденото момиченце.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
ами преди 8 години
отровите които се сипят от въздуха, химията в храната и стреса да не мислите, че помагат за здравето ви
12
1
 
4
 
! Отговори
Непознат преди 8 години
До Анонимен 21"тая УФСЪ", много яко възпитание имате господине!Първо прочетете първо цялата статия и тогава се изкажете."Тя е идвала най-редовно и най-стриктно на консултации, когато трябва, категоричен е д-р Владимир Иванов.Пази боже всички ни от некадърни лекари.
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лекарите ли са виновни, че тая УФСЪ чак в 5 месец разбрала, че е бременна и естествено не е стъпвала на нито един преглед! Да не говорим, че сигурно си е пушила и си е пиела на общо основание и изведнъж се оказало, че бебето има проблем. Ами ако беше ходила на всички прегледи можеше и да се направи нещо, ама... или поне щеше да се знае, че е болно и евентуално да я насочат към аборт, ако проблемът е сериозен. Ама тая като им се появила в 5-6 месец какво да направят?!
10
0
 
11
 
! Отговори
РЗ преди 8 години
И в Разград е същата работа , 60% ходят да раждат в Търговище , Русе или Шумен . Ако не платиш на лекарите ... Щото веки си мълчи и не казва истината.
9
11
 
20
 
! Отговори
До me преди 8 години
Срамно е, че явно е била толкова заета да учи, да работи, да върти домакинство, да плаща данъци, че не е разбрала.........Не, чакай. Тя не прави тези неща! Тя прави само и единствено секс и сигурно е изключително далеч от ума, че когато не използваш контрацептиви, може да се случи нещо. Каква изненада само! Предполагам не е разбрала, че й закъснява, понеже тя е видяла само първия си цикъл! Оттогава само на конвейер!
8
13
 
15
 
! Отговори
me преди 8 години
Коментарите по-долу са просто срамни. Жената е загубила дете. Каква е, що е, изгубила е дете и заслужава симпатия и съчуствие. Какво, българка не може да не разбере че е бременна в 5я месец ли? Има цветни бременности, има жени на които не им личи (особено ако са по-едри), има всякакви случаи. Едно време да не са ходели на консултация всеки месец жените - забременяват и раждат. И новородените обикновено не умират 2 часа след раждане - ако го праверха, видът ни да е изчезнал.
7
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А дали е било ваксинирано?Че зачестиха в световен мащаб смъртните случаи на деца след ваксинация. Да не забравяме, че съвременните ваксини нямат общо с предишните и не са тествани достатъчен период от време в името на печалбата!
6
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разбира, че е бременна в петия месец. ......стриктно посещавала консултацията....много показателно.
5
4
 
35
 
! Отговори
Край преди 8 години
Спешно Медицинска академия да изадеде дипломи на хора от етноса - да си ги лекуват и да си ги бият тях.
4
11
 
26
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 8 години
НЕ МОЖЕ ЕДИН В СЕДМИЯ МЕСЕЦ БРЕМЕННОСТ ДА ПОСЕТИ 1 ПЪТ КОНСУЛТАЦИЯ И ДА ИМА ПРЕТЕНЦИЙ. НЕ СА МУ НАПРАВЕНИ ИЗСЛЕДВАНИЯТА , КОИТО СЕ ПРАВЯТ В ПЪРВИТЕ СЕДМИЦИ/ МЕСЕЦИ/ НА БРЕМЕННОСТТА.А ПРИ ДАДЕН СЪВЕТ ПО ИЗКЛЮЧЕНИЕ КАЗВАТ , ЧЕ НЯМАТ ПАРИ ЗА ВИСОКО СПЕЦИАЛИЗИРАНА ДЕЙНОСТ ЗА ПРЕГЛЕДИ НЯМАТ ПАРИ , НО НОСЯТ ПО КИЛОГРАМ ЗЛАТО ПО СЕБЕ СИ КАТО КОЛЕДНИ ЕЛХИ. ДО КОГА ЩЕ РАЗЧИТАТ САМО НА ДЪРЖАВАТА ИЛИ НА НАШИЯ ГРЪБ ЗА НАША СМЕТКА. НИЕ СЪЩО СМЕ ХОРА И ТО БЪЛГАРИ.
3
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
как няма да разбере още след 1-вия месец
2
11
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разбираш, че чакаш дете в 5-тия месец.... Пак добре, че не е разбрала, че има дете около 50-тия му рожден ден!!!
1
1
 
54
 
! Отговори
Сълзи за рожба преди 8 години
Аз го преживях и на никой не го пожелавам да тъжи за рожба