Нова бежанска вълна ни залива лятото

Очакват се още 8 млн. лева за бежанците, съобщи Казаков
21 апр 2015 12:39, Екип на Bulgaria On Air
43
Нова бежанска вълна ни залива лятото
Снимка: bgonair.bg

Българската агенция за бежанците отчита 60% ръст на бежанците за първото тримесечие на годината в сравнение с година по-рано. Нова бежанска вълна се очаква в страната в периода от юли до септември, обяви в сутрешния блок на телевизия и радио България Он Ер председателят на Държавната агенция за бежанците Никола Казаков. Основният бежански поток идва главно от Сирия, Ирак и Афганистан, допълни още Никола Казаков.

Ускоряването на процедурата по предоставяне на закрила, подобряване на условията на живот в центровете за настаняване и повишаване на капацитета за здравното осигуряване са приоритетите на агенцията за тази година.

Председателят допълни още, че Държавната агенция очаква още близо 8 млн. лева финансиране от бюджета. Към момента се работи с 6.6 млн. лв., а са необходими 16 млн. лв. Никола Казаков допълни, че България ще получи и европейски пари за работа с бежанците. По думите му финансирането на работата с бежанците трябва да е на база БВП на определените държави.

Чуйте целия разговор с Никола Казаков във видеото на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Системата е перфектно замислена! Подмяна на населението. Прибиране на талантливите на запад (те прекрасно знаят, че сме талантливо племе, но не искат да имаме своя държава). А тук...гранична полоса, военна база и население, което да изпепели спомена за Великата култура, на която сме създатели, и станала основна движеща сила на една Велика империя - Руската, защото Руската империя културно е изградена на Търновската книжовна школа!
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
М да, чудесно!
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Турският план за помюсюлманчването и унищожението на България- Zelen diamant, тече с ускорени темпове, а управниците се правят на слепи и глухи.
16
0
 
31
 
! Отговори
ЛЪЖАТ НИ преди 9 години
Стига с тези бежанци!Това не са бежанци. БЕЖАНЕЦ е този, който идва (преминава границата) от страна, в която живота и здравето му са сериозно застрашени. Ние не граним нито с Ирак, нито с Авганистан. Турция не е такава страна!!!!!!!! И тези БЕЗАНЦИ са си обикновени наружители на държавната ни граница.
15
0
 
22
 
! Отговори
7 преди 9 години
Абе , какви бежанци са тия???? А мишоците като тоя дето незаконно им раздават статут трябва да влязат в затвора!
14
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
унищожат ли им лодките,всичко тръгва към българотурската ни граница! И дъблинското споразумение ще трябва да спазваме! Ще се напълним с *** и араби, ужас какво ни довлече тоя европейски съюз
13
1
 
13
 
! Отговори
Най сетне! преди 9 години
ЕС Окончателно Реши: Унижтожавайте Лодките!!!
12
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никаква вълна няма да ни залива. Ако трябва - границата ще се минира. Това са предимно икономичски мигранти, които са най-долната *** в своите собствени държави. Номерът с бежанците няма да мине, никой не им е длъжен на тези.
11
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен до 11 където и да отидите в Европа е същото най добре е в Япония това е положението , нали знаете , че от 1986 сорос имаше програма да няма ЕВРОПА да няма граници , да няма вяра и да има само доларс ,ето постигнаха го ,защо разбиха ЛИБИ, сирия защо авганистан
10
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да видите по гръцко какво став по 300-400 на ден , някакъв ужас с тия комуни не можеш да излезеш след 5ч следобяд , нещо невероятно е ,в Египет пез паспорти не ги пускат , и затова турция си ги прибира ,взема парата , и после нагости по българско ,гръцко ,да ги лекуваме да раждат като зайкини , оня ден една от камерун роди близначата в лодката вдигнаха хиликоптер ,кой ги плати тия парички ами аз ви пишех пазете границата а *** вие ме сложихте на старите си обувки останете си със здраве
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
карайте ги директно по хотелите на черноморието,че тия хотелиери ще фалират
8
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВЕЧЕ ЩЕ СЕ ИЗСЕЛВАМ ОТ ТОЗ ПРОПАДНАЛ ***.ЦЯЛ ЖИВОТ БАЧКАШ КАТО РОБ А РАЗНИ *** ДА ТИ ЛЕЖАТ НА ГЪРБА.ВЕЧЕ НЕ СЕ ИЗДЪРЖА.ТУКА НЯМА МЯСТО ЗА БЪЛГАРИ.
7
0
 
23
 
! Отговори
то е ясно... преди 9 години
След тези инциденти в Средиз.море сега всичко ще се насочи насам, както някой някъде го е планирал.....
6
0
 
19
 
! Отговори
До 5-ти преди 9 години
Махай ги, махай ги, те само това чакат, да се махнем доброволно за да се намърдат тук. Вместо ние да ги махнем тях.
5
0
 
29
 
! Отговори
akud преди 9 години
Аз не разбрах защо ми харчите данъците за огради и жива сила по границата след като ми казвате . че имало ръзт на бежанци???? ако неможе да ае справите нещата трябва народа да ги яземе в свои ръце....
4
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега ги приемаме с хиляди с вайкания: Горките, милите, дайте да ги нахраним! След 10 години ще искат джамии, щото вече ще са някакво малцинство! А след едно поколение ще си имаме българчета радикални ислямисти! Благодарим ви на всички управляващи, още малко да отраснат децата ми, да имат спомен за корените си и ги махам от тази държава!
3
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аман вече бе, чакайте ги с автомати!
2
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да са ви честити! Дали ще успеете с тях да запълите местата на заминаващите стотици млади и образовани българи? Не ми отговаряйте, всички знаят отговора!
1
2
 
11
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
xa xa az se 4udq za kvo vzexa 13 milqrda zaem te o4akvali gosti,da gi xrantutqt,pak balgarskia narod da mre i posle da im pla6ta versiite