Зима е пак, сипе се отново сняг...

Над Смолян падат снежинки, на прохода Шипка натрупа
21 апр 2015 10:30,
3
Зима е пак, сипе се отново сняг...
Снимка: архив Булфото

Зимата още не си е отишла, въпреки слънцето и високите градуси преди няколко дни. Днес е студено, облачно и на не малко места в страната вали сняг.

Сняг вали над Смолян, пътните настилки са мокри, но няма образувана снежна покривка. Градът беше един от тези, които пострадаха най-силно от снежната блокада в началото на март. 

В Смолян са се активизирали отново и свлачищата. Заради тях на някои мест ав града движението се осъществява в едната лента. Остава опасността от падащи камъни и свличане на скални маси по всички направления в региона, предаде „Фокус“.

Сняг натрупа на прохода Шипка. Заради преспите от Агенция „Пътна инфраструктура“ призоваха шофьорите да карат внимателно и да спазват пътната сигнализация.

Нова снежна покривка има и в планината – между 3 и 5 сантиметра, съобщиха от Планинската спасителна служба. Оттам предупреждават, че условията за туризъм в планините са лоши.

Времето е мъгливо, духа умерен и силен вятър, температурите са от минус 9 до 0 градуса.  Духа умерен до силен вятър. Температурите са от минус 9 до 0 градуса. Планинските спасители препоръчват на туристите да се съобразяват с метеорологичната обстановка и да избират маршрути предимно в горския пояс на планината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 9 години
доDiscovery - така си е , в Рила се е напънало да вали сняг но , "в София не вали ", едвам го одържам снега да не отиде в София :))))