Загиналият в Банско работник бил без договор

Имало и груби нарушения на изискванията при изкопни работи
Обновена: 24 апр 2015 11:19 | 24 апр 2015 11:19, Веселина Йорданова
1
Загиналият в Банско работник бил без договор
Снимка: архив, БулФото

Загиналият при изкопни работи мъж в Банско е бил нает без трудов договор. По първоначална информация, събрана от Инспекцията по труда, без договори са били и другите двама мъже, извършвали изкопни работи по реконструкция на водопроводната мрежа в курорта, съобщи БНР.

Още по темата
До късно в четвъртък вечерта са работили инспекторите от областна дирекция "Инспекция по труда" и служителите на полицията.

Иззета е цялата налична  документация на основния изпълнител на обекта "Балканстрой", както и договорите с подизпълнителите.

Фирмата, работила в този участък, е "Царевец" ООД с адрес в едноименното село на община Мездра. В петък ще бъде разпитан управителят на фирмата Коста Иванов. Груби нарушения на технологичните изисквания при изкопни работи и липса на предпазни средства за работниците са констатирани от проверката досега.

Инспекцията по труда ще разследва колко подизпълнители са наети от началото на изпълнението на проекта по реконструкцията на водопроводната и канализационната мрежа в Банско, който се финансира по ОП "Околна среда" и е на стойност 89 млн. лева.

В края на миналата година кметът на община Банско Георги Иконов сигнализира, че проектът е пред провал заради безотговорно отношение на изпълнителя. Много подизпълнители също се оплакаха, че не получават договорените суми за извършена дейност. Тогава фирмата пое ангажимент да приключи дейностите в срок до края на октомври тази година.

В петък ще бъде погребението на загиналия работник - 58-годишния Никола Лефтеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари