Свищов отбелязва 115 г. от първия футболен мач в България

Събитието ще бъде почетено с редица събития
26 апр 2015 11:21,
2
Свищов отбелязва 115 г. от първия футболен мач в България
Снимка: архив, Reuters

В Свищов ще бъдат отбелязани 115 години от първия футболен мач в България, съобщава БТА. Той е игран на 11.04.1900 г. във Варна, в рамките на Първия юнашки събор.

Противници са били отборите на юнашките дружества от Свищов и Габрово, съобщиха от пресцентъра на общината в крайдунавския град.

Днес от 16.00 часа на Градския стадион ще се срещнат ветерани от "Академик - Свищов" и сборен отбор ветерани от София. Мачът на ветераните ще бъде ръководен от Камен Алексиев. От 19.00 часа в хотел "Корпус Юг" ще се състои тържествена церемония, на която ще бъдат отличени и наградени със златни значки на Българския футболен съюз футболисти и деятели със сериозен принос за развитието на футбола в крайдунавския град.

Община Свищов също ще награди с плакети и специална значка "115 години от първия футболен мач в България" допринеслите в областта на футбола дейци.

Под знака на годишнината е и 12-то издание на Международния футболен турнир за юноши "Юлиян Манзаров". Той ще бъде открит на 27 април 2015 г. от 9.30 часа на Градския стадион в Свищов, с участието на ФК "Единство" от гр. Биело поле, Черна гора и "Стяуа" - Букурещ, Румъния, както и българските отбори "Лудогорец", "Литекс", ЦСКА и "Академик-Свищов".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари