Хващат го, пускат го... Психично болен напада деца в Берковица

Иска пари от 10-годишни, души ги, ако нямат
Обновена: 27 апр 2015 14:00 | 27 апр 2015 12:18,
34
Хващат го, пускат го... Психично болен напада деца в Берковица
Снимка: архив Булфото

Поне 3 са нападенията с нож над деца в Берковица. Извършителят и на трите е 19-годишният Евгени Алексиев, който е с психично заболяване. Два пъти е задържан от полицията и впоследствие е пускан на свобода. В момента Евгени е задържан за трети път, съобщава BTV.

Първата жертва на Евгени е 12-годишно момиче.

Още по темата
Причакал я пред входа и я попитал дали има пари. Тя му казала, че няма, но той взел раницата й и видял, че всъщност има. "Ти ме излъга, сега ще те убия“, заплашил той и извадил нож. Ударил момичето през лицето.

Детето успяло да се освободи и побегнало на горния етаж. Там я спасила съседка. Въпреки че тя прогонила младежа, той причакал момичето пред входа на апартамента й. Тогава пък домашното куче я спасява, нападайки 19-годишния.

Оттогава не смее да излиза сама. "Не знам колко време ще й трябва, за да се оправи“, разказва майката.

Същият ден Евгени уплашил и 10-годишния Илиян. Искал му дъвка, но той не му дал. Почнал да го гони с пръчка и нож. Илиян избягал и се скрил при хора.

За да предпазят детето си от допълнителен стрес, родителите на Илиян не подават сигнал в полицията. "Трамвираме си само децата, а впоследствие се оказва, че той пак ходи по улиците и пак притеснява други деца“, твърди майка му.

Полицията задържала Евгени Алексиев за 24 часа и след това го освобоила.

Няколко дни по-късно той напада отново, този път в двора на училище. Подгонва децата на посоки. Сред пострадалите е 10-годишната Йоана. Попитал я дали има пари. Уплашила се и му казала, че няма.

Приятелка на Йоана обаче не успяла да избяга. Младежът я хваща за гушата и започва да я души. Детето било толкова уплашено, че разказва за станалото едва седмица след това. Майката сигнализира в полицията. Евгени отново е задържан и отново е пуснат.

Евгени Алексиев е 19 години. До преди година живял в социален дом. Диагностициран е с лека умствена изостаналост.

Състоянието му обаче се влошава и с него започват да работят обществени възпитатели от комисията по противообществени прояви. От там разказват, че бащата обещал да се грижи за него след навършването на 18-годишна възраст. В социалния дом се отнасял към другите с особена жестокост и садизъм. Бащата обаче го зарязва. Предстои да се прави оценка за местене в специализирана институция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Mi neshto trqbva da se napravi, ili sluchaq da se prieme, kato neshto savse normalno v Balgaria
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕ Е ЗАДЪРЖАН И НЯМА ДА БЪДЕ.ТРЯБВАТ ПАРИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ И ЗА ХРАНА.ОТКЪДЕ ПАРИ . ВЛАСТА ГИ ОТКРАДНА ПРАВИТЕЛСТВОО НА ББ.И ВСИЧКИ БИВШИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО.АКО БЕШЕ ДЪЩЕРЯТА НА НЯКОИ СИ ГЛАВОК.ЩЯХА ДА ГО ВКАРАТ НА ТОПЛО
26
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МВР и прокуратурата за пореден път се оказват негодни да свършат работа за 5 стотинки, но пък имат претенции за заплати, бонуси и привилегии. В тази случка първият, който трябва да бъде изгонен, е наблюдаващият прокурор.
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чисто информативно да питам. Ако някой знае. Ако има такъв човек със сериозно психично заболяване - роднина. Чия е грижата за него? На семейството ли? Той явно няма да иде и да каже" докторе, луд съм". Малко параграф 22 се получава. Да речем, че са семейство от една етническа група и получават неговите помощи. Те нямат интерес той да бъде настанен в клиника. нали? Или нещо бъркам? Че такива хора са опасни и си ходят спокойно по улиците. А това с детето е отвратително - спор няма тука.
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До25 и хиляда оплаквания да има -полицията не може да го държи повече от 24 часа и не тя въдворява в психиатрия !Не полицията издава и прави психиатрични потрети и изследвания въз основа на които съдя издава нареждане за настаняване в специализирано заведение.
23
0
 
10
 
! Отговори
до 21 преди 8 години
Той отчасти е прав, но при рецидив остава в следствения арест. А такъв има. После вече си има ред. Който явно не е спазен.
22
4
 
15
 
! Отговори
до 21 преди 8 години
Има ли престъпление? Има! Има ли оплаквания? Има! В писмена форма ли са? Да! Има ли многократен рецидив? Има? Да изнасили и убие някое дете ли искаш, че сини ризки да се размърдат? 3-5 за кражба с насилие над малолетен има ли? Има!
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Държавата прави това нарочно - не осигурява заведения за психично-болните, пуска ги на улицата където те тормозят хората или роднините си, които видите ли трябвало да ги гледат. Нарочно правят така, че да може да стоят само временно в лудница, например 2-3 седмици, дрогират ги и казват че са се оправили, и след като ги пуснат и ефекта на лекарствата минат, те са още по-побеснели. Социални грижи, болници, съда - те само се крият, полицията остава да се оправя с тях с цената на живота си понякога
20
1
 
10
 
! Отговори
Мисля,че тази " преди 8 години
форма на умствена изостаналост" е комбинирана с чувството, че на неговия етнос всичко му е позволено. Този много добре съзнава какво прави.И много добре знае, че много хора от неговата етническа група вършат всякакви безобразия, не се съобразяват с никакъв закон, а БХК ги защитава.Накрая на някого ще му падне пердето и ще намери сгодно място плюс някой верен приятел за свидетел,който да каже, че е видял ситуация на "неизбежна самоотбрана".До самоуправство не бива да стига,но ни докараха дотам
19
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 17 какво е виновна полицията бе да не би тя да издава нареждания за настаняване в лудница ??Полицията може само да задържа до 24 ч. след това думата имат прокурор и съдя!! Аман от профани!!
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се касае за психично заболяване, а за лека форма на умствена изостаналост !Психичните заболявания са : Шизофренията ( пет вида ) и биполярното разстройство на личността ( раздвоение на личността ). Другото е само психични състояния : Тревожност, Паническо разстройство, Страхова невроза, Депресии и др. Но за психичните състояния им дават ТЕЛК, а за психичните болести - не !!!
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Демокрация е бе - лудите на свобода.
16
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама полицията е за бой. Тоя е луд. Какво е виновен, че е луд и защо е на свобода?
15
7
 
2
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Тези от Бековица какво се стискат ,дайте пари на десетгодишните
14
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е проблема на цялата ни правораздавателна система!Хващат, пускат, хващат, пускат и престъпниците нямат страх отнищо, правят си каквото си искат...
13
7
 
2
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
До Анонимен 12вервай си. дори и след брайвик има още наивници дето си мислят че в "нормалните" държави правосъдието работи, а нашето видиш ли е зле. то вярно че нашето е зле, но е зле точно щото копира "нормалните" държави.
12
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те, че не са виновни е вярно, само че в "нормалните" държави ги затварят в психиатрични заведения и им дават лекарства всекидневно. Само тука ги пускат! Аз имам подобна комшийка, която е над 70 годишна и колко сме викали полиция, и полицаите казват тази безпомощна жена няма какво да ви направи. Тя хубаво че е безпомощна но крещи на всеки, погледаи налудничав и носи голям кухненски нож.
11
2
 
15
 
! Отговори
Промяна преди 8 години
Айде бе, Москов, инициирай промяна психично освидетелстваните да отиват директно в заведения за тях. Това е спасението. И единна база данни с имената има - да не им издават шофьорски книжки, документи за работа и т.н. Докога ще умувате за тези промени. ДЕЙСТВАЙТЕ ! Стига приказки.
10
3
 
31
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Сигурен съм че не един или двама родители са готови да го бастисат но като знаят че после най вероятно ще им лепнат доживотна ги е страх ....а да чакаме той да бастиса някое невинно дете ей така ? После 1 год в някоя клиника и хоп на свобода ? Питам аз със какво е по ценен живота на един луд от този на едно дете ? .......господа съдии политици прокурори и всякакви подобни лакеи и гуляи !
9
5
 
5
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
в лелеяните от вас "нормални" държави е така, психично болните са недосегаеми щото не са виновни че такива са се родили.