Недоволни срещу пътищата, блокади край Златарица и Елена

Готвят глоба на кмет заради протестите
27 апр 2015 11:40, Анисия Иванова
12
Недоволни срещу пътищата, блокади край Златарица и Елена
Протестът край Златарица. Снимка: БТА

Недоволни граждани блокираха входно-изходните отсечки за Златарица и за съседната община Елена. Те протестират заради лошото състояние на пътищата в региона.

Протестът е провокиран от влошеното състояние на пътищата заради засиления трафик, който се е увеличил от края на миналата година, когато поради свлачище беше затворен пътят Велико Търново - Елена и всички леки и тежкотоварни автомобили минават през Златарица, каза Маргарита Дамянова, един от инициаторите на протеста.

Според кмета на община Златарица Пенчо Чанев състоянието на пътищата в района от години е лошо, но през последните месеци ситуацията е станала нетърпима.

Той е изпращал многобройни писма до МРРБ за лошото състояние на 15 километра пътна мрежа, но отговор е нямало.

"Едва като обявихме, че ще блокираме пътя, от АПИ изпратиха съобщение, че ремонтът на пътя за Елена ще приключи в края на месец май, след което ще започне изкърпване и на проблемните участъци и в община Златарица", отбеляза той.

Заради блокирането на пътя, кметът е получил предупредителен протокол от МВР, че ще бъде санкциониран с глоба
между 1000 и 7000 лв., посочи той, цитиран от БТА.

В района на протеста днес пътни полицаи предупреждаваха преминаващите автомобили, че движението не може да бъде осъществено в периода между 9.00 и 12.00 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А къде е Станишев да ви направи пътищата? Къде е грозника Орешарски, който твърдеше че бил дал 500 млн лв за третокласната мрежа.Къде отидоха за една година тези 500 млн лв, явно в неговият джоб, нали червени фенове?
7
1
 
4
 
! Отговори
От провинцията преди 8 години
ДА, почти всички пари отиват за метро и магистрали, шопите да ходят на море (на изток или на юг), а за по-малките населени места защо не се мисли? Е затова трябват блокади и ще има занапред парите се насочат към първо и второкласните пътища.
6
3
 
1
 
! Отговори
БОЙКО БОРИСОВ преди 8 години
Е, нали "асфалт не се яде" ?
5
1
 
3
 
! Отговори
Do 3 преди 8 години
Евала всички екстри са за софиянци другото сме скуги а и те стигат за изборите
4
1
 
3
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
ТАКИВА РУИНИ НАРЕЧЕНИ ПЪТИЩА ИМА САМО В БЪЛГАРИЯ.В СЪРБИЯ.ХЪРВАТСКА,СЛОВЕНИЯ.ГЪРЦИЯ,ТУРЦИЯ НЯМА ДУПКИ ,ЯМИ И КРЪПКИ ПО ПЪТИЩАТА.НАД ТРИ МИЛИОНА СА М.П.С. В БЪЛГАРИЯ ,ПО 67ЛВ. ВИНЕТКА КАТО ЗА КАМИОНИТЕ Е ДОСТА ПО СКЪПА НАПРАВЕТЕ СМЕТКА КОЛКО ПАРИ ОТИВАТ НЕЗНАИНО КЪДЕ САМО НЕ И ЗА НОВИ НАСТИЛКИ.КРЪПКА ДО КРЪПКА И НА КРЪПКАТА ПАК КРЪПКА.ТОВА Е СПОРЕД МЕН ТАКА ЗАЩОТО НЯМА ПРОТЕСТИ ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ.ЧЕНГЕТАТА СА ЗАСТВЕНИ ДА НЕ ПОЗВОЛЯВАТ НА НАРОДА ДА ПРОТЕСТИРА.ПРОПАДНАЛА ДЪРЖАВА С МУТРА НАЧЕЛО
3
1
 
5
 
! Отговори
кк преди 8 години
Когато говорим, че освен магистралите, има и други важни неща, имаме в предвид точно това - правим магистрали, а вече се затрудняваме да стигнем до тях.Този белег - блестящи аутобани и четвъртокласни пътища около тях; лъскав "Хилтън" и котори около него, и т.н. - казвахме, че е характерен за 3-я свят....Никой няма нищо против магистралите. И тава трябва да го разбере най-после Бойко, а да не се прави на теле, защото не му прилича....
2
1
 
9
 
! Отговори
Поп Грую преди 8 години
По този път няма да минат шопи за морето.Така, че вентилирайте, драги избиратели, вентилирайте!
1
1
 
12
 
! Отговори
очевидец преди 8 години
Ако беше магистрала режещия лентички и щяха да са първи да инспектират и да "заделят" милиони ... ама нали е нейде в глухата провинция ...