Кметът на Царево за казуса "Юг": Не знаехме за дюни!

Премахването на бетона ще е за сметка на инвеститора
28 апр 2015 11:28, Анисия Иванова
31
Кметът на Царево за казуса "Юг": Не знаехме за дюни!
Бетонът върху дюните край къмпинг "Юг". Снимка, архив: Булфото

Кметът на община Царево Георги Лапчев смята, че отчасти държавата носи отговорност за казуса край къмпинг "Юг". В последните дни стана ясно, че край плаж Корал са излети две бетонни плочи. След сигнали от екоактивисти, че строежът е върху дюни, и направена проверка от страна на МОСВ и МРРБ беше решено строежът да бъде спрян.

Според Лапчев обаче "теренът край плажа се оказа дюни". "Ако беше известно, че тук има дюни, ако отговорните служби бяха посочили, че това са дюни, никога нямаше да има разрешение за строеж, защото общината нямаше да позволи това да се случи", коментира той пред Нова телевизия.

Още по темата

Лапчев допълни, че досега не е получил разпорежданията от министерствата за спиране на строежа и от медиите се информирал за казуса.

Относно премахването му той обеща, че общината ще направи каквото е правила досега - ще се съобрази със закона и с решението на съда.

"Ако наистина има такова решение, то Община Царево ще се съобрази с препоръката на Министерството на екология и компетентните власти", каза градоначалникът и допълни "бетонът ще бъде премахнат".

По думите му данъкоплатците в Царево няма да плащат за премахването му. "Това ще е за сметка на инвеститора, разбира се, защото така е записано в закона", категоричен бе Лапчев.

Според инвеститора Стамо Стамов те все още не са получили официалното становище за премахване на бетона от дюните. Той е категоричен, че дружеството му е спазвало законите и няма нарушена нито една разпоредба със строежа на плажа.

По думите му къмпинг "Юг“ е от 50 години, дружеството му го стопанисва от 15 години и досега никой не е повдигал въпроса, че той е разположен върху пясъчни дюни.

"Не може да се определят като дюни пясъчно почвени слоеве", реплекира той и показа скица, според която цялото пространство трябва да бъде освободено от разположените каравани и извършените строежи.

"От месец май до края на септември тук се разполагат каравани. Да кажат управляващите къде да ги изместим", призова той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да му видят на тоя кмет финансовата история и прокуратурата да го пита как стават тия работи.Нагъл до безобразие си г-н Кмете.
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кмете много лъжеш бе.
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От техническите служби кьм общините правят сьщо далавери,зависи какво са му представили на този кмет,,,именно те знаят какво и кьде има,и ако има как да го представят
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега да хванат да го уволнят този кмет за некомпетентност. *** продажни.
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той е кмет щото "върши" работа. Утре ще е независим подкрепен от....., който се сетиш.
18
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този крадлив мишок е кмет , само защото е гербаджия.Там всички са крадливи.Преди седмица фъфлеше , че всичко е законно.ЛАПЧЕВ ,ГУШЕВ , ПЕЛИКАНСКИ...КРАДЛИВА БАНДА!
17
1
 
11
 
! Отговори
bb преди 8 години
А сега да видим бутане на мафиотски хотели + вкарване на мафиоти и общинари в затвора. Все още с перце ги галят.
16
1
 
17
 
! Отговори
лапчо преди 8 години
Лапчев, колко лапна брат? ;)
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най жалкото обаче е, че на хората им е безинтересно щом не е свързано с Русия, или САЩ. Ми съдбата ни е ясна. Не гледаме нашето, се се ослушваме за чуждото. най-фрапантно е с каква страст защитаваме чуждото. То и затова сме дъното.
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само да спомена. Допреди 3 г. на Корал имаше чадъри на най-малко 15 метра. Миналата година бяхме на по два. Оказа се, че масово на плаж идват от Китен и Лозенец. Питането е, що?!
13
1
 
10
 
! Отговори
... преди 8 години
Епа като не знае, ЗНАЧИ НЕ СТАВА И ЗА КМЕТ!
12
1
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Ха, ха....! То не било кмет на Царево , то било извънземно паднало от НЛО!
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези които разбиват от години Черноморието от лакомия се самоубиват. Българина се отвръщава все повече от състоянието на курортите ни; че масово тръгна за Гърция. Ще останат да идват *** -англичани за които значение имат пиенето и наркотиците. Нашите т.н. турист-менажери са *** мутри, без образование и опит в туризма. Всичко е сезон за сезон. Каквото стане а за догодина ще му мислим. Не остана диво кътче където може да се почива. Да не говорим за храната и обслужването. Да фалир
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И още, на Корал има вода, душове на плажа. Интересно кой е прокарал водопровода?! М? Ми докарали са го по време оно.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А, а на ***, дето питат къде са кенефите и душовете? Ми нема ги. Ама още им се виждат основите. Тарикатски са бутнати още в началото на "демокрацията". Който е ходил там ги е виждал. Даже се въргаляха изкъртени плочки и тръби.
8
1
 
7
 
! Отговори
Калинкат преди 8 години
Поредната калинка, или се прави на такъв. А толкова ли е трудно у нас, като във всички нормални държави да се направи един панорамен път и след него да няма никакъв бетон? Вижте Белгия, Холандия и др.
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То като не ви отърва, нищо незнаете. Много добре сте знаели. Знаете, че и на Корал е същото. нема да ви мине номера. Съединихте Царево с Лозенец, сега искате и с Китен. След 20 г. още и с Бургас. Аре стига лакомия. Що ги нема туристите по Черноморието? Щото го осрахте!
6
1
 
10
 
! Отговори
сасасенак преди 8 години
Ами как ще знаят дали дюните са дюни и къде са.Дюните не са се регистрирали на адрес,!!! Пълни смешници не ги ли е срам???
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Не може да се определят като дюни пясъчно почвени слоеве", реплекира той и показа скица, според която цялото пространство трябва да бъде освободено от разположените каравани и извършените строежи."За безусловно установяване на истината бих приложил следния простичък метод - ръчно изкопаване на около метър дълбочина на няколкометрова траншея напречно на склона. По този начин видимо и ясно ще се очертае структурата отдолу. Процесът се заснема. Има ли пясък в дълбочина - дюна е!
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лапачев, наглец си ти и лъжец...