Българският мъж си иска при мама. Ох, на мама!

Нашенският мачо живее при родителите си до 31 години
3 май 2015 07:40,
169
Българският мъж си иска при мама. Ох, на мама!
Снимка: Getty images/Guliver photos

Мъжете у нас са сред рекордьорите по продължително съжителство с родителите си - дори когато са надскочили 31 години.

Българките напускат бащиното огнище 4 години по-рано - на около 27 години, сочи доклад на Евростат, който представя основните показатели за живота на децата и младежите в европейските държави.

Още по темата

Другата особеност на българските младежи е, че трудно преминават от ученето към работата.

Дамите пък раждат сравнително млади на фона на средната възраст за първо дете в останалите европейски държави. В България тя е 25.6 г., докато във Великобритания е над 30 години. Една от причините за този резултат е, че България заедно с Румъния е сред страните, в които делът на децата, родени от деца, е най-голям.

Докладът на Евростат потвърждава дългогодишната негативна тенденция за застаряване на населението и намаляване на дела на децата. България е сред държавите с най-малък процент на деца под 15 г. - едва 13.7 на сто от населението. По-нисък е този показател само в Германия.

Въпреки проблемите на здравната система у нас, младите българи посочват, че са в добро или много добро здраве. Освен това почти всички имат достъп до здравеопазване. Не всички обаче водят здравословен начин на живот. 36% от мъжете и 20 на сто от жените до 29-годишна възраст пушат всеки ден.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
2
 
4
 
! Отговори
mdaa преди 8 години
"Защо да не стои при мама, вместо да харчи пари за квартири?"За да разбере, колко струва живота и как се случват нещата.За да си изпере сам гащите, да си измие сам там, където е ср*л.Да разбере, че доматите и краставиците се купуват от пазара , а не се берат от хладилника.Да осъзнае, че преди да си купи БМВ, трябва да си плати консумативитеи още няколко хиляди....
122
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
причината е , че при 800 лева заплата и ако плащаш 400 лева за квартира , и тогава предпочиташ при родителите , иначе когато младите български мъже , отидат в чужбина , там си се оправят сами и майка им не е при тях . Цялата работа е свързана с финансова възможност
121
1
 
13
 
! Отговори
Мъжът в Бг сеОтделяя преди 8 години
от родителите си само в три случая:1. Ако отидат да живеят в друго населено място, защото са намерили работа там.2. Ако намерят момиче със собствено жилище.Но ако при свекървата има място, младоженецът се опитва да убеди невестата си да даде своя апартамент под наем, за да си имат парички, но да живеят при неговата майка-орлица.Само ако при мама е много тясно,ще иде заврян зет.3. Ако неговите родители са му осигурили отделно жилище - тогава се действа както в точка 2.Изключенията са рядкост
120
3
 
9
 
! Отговори
Нийл преди 8 години
Отделно от това човек е много по-доволен и е добре да живее с други хора и да си разпределят задълженията отколкото да върши всичко сам а и така е сред повече хора а и не му липсват близките му. Жената не трябва да очаква всичко наготово, ако непременно иска собствено жилище да се разбере с мъжа си да спестяват и двамата от заплатите си и след 10 години да инвестират спестеното и заедно с някакъв кредит да си вземат жилище.
119
3
 
17
 
! Отговори
Нийл преди 8 години
Живеем при мама и тати както презрително се изразява автора защото един честен човек за да си купи собствено жилище трябва да работи като роб цял живот и да пести. Можете да направите сметката. В щатите заплатите са големи - средната е към 4000 долара ако не греша а жилищата са евтини защото в повечето случаи са дървени, но дори и така когато удари кризата огромен брой хора останаха на улицата защото не можеха да плащат кредитите с които ги бяха купили.
118
5
 
10
 
! Отговори
tedo преди 8 години
до 40 годишна възраст ще ме гледа майка ми,след 40 ще ме гледат децата...ех животеееее
117
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tipi4no sa bG maje
116
3
 
11
 
! Отговори
anon преди 8 години
Да,защото главният фактор за "здравословен" начин на живот е това дали пушим...
115
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-добре си е Бареков.Има пари плаща си за всичко и получава всичко.Сега разкара Календарска.Усети меркантилноста на жената и няма намерение цял живот да живее с такава.Това показва, че жените му налитат заради парите.Той е умен човек и знае, че го използват и той използва
114
1
 
7
 
! Отговори
до 135 преди 8 години
Добре си е брат ти !
113
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брат ми е 37 години и още живее при майка ми. И като го гледам как го е подкарал, едва ли ще създаде свое семейство. Свикна да живее без отговорности. Прибира се в къщи, вечерята му сготвена, дрехите изпрани, стаята изчистена.Вечер излиза по кръчми с приятели, прибира се когато си поиска. Няма кой да му дудне на главата. Майка ми е вдовица с 38 години трудов стаж и мизерна пенсия. Щастлива е, че брат ми има добра заплата и й дава по някой лев и за нищо не му дава зор.
112
3
 
10
 
! Отговори
Варна преди 8 години
Най са ми смешни тези които слагат минуси...като им се каже истината !!! Това според мен са хора от типа които не спира да гледа в чуждата паница и да цъка че такъв нормален живот в Бг не може да се води ....ако не си бандит мутра или всевъзможните определения.....само не и с работа !!! Така че хора профължавайте да чакате на тото еврофутбола и какви ли не томболи !!!
111
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига с тия примери от запад!Всеки народ си има традиции и народопсихология.там ако са на принципа-1 гАз-1 манастир,да си го следват-аз пък баниците и манджите на мама ще си ги харесвам и на 50 години-затова нека да е под ръка наоколо!
110
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ОНЯ ДЕТО ГИ ЛАШКАПочти съм съгласен с теб-само дето това го мечтаят не 20 годишните,а момиченцата след 6 клас.с риск да си навлека дамския гняв,ще припомня че преди 20+ години жените се омъжваха с идеята да градят семейство наравно с мъжете,а сега на 80% от тях им харесва статута на държанки,с опцията да се закачат по всяко време за някой по-благонадежден,затова и не раждат много деца-"куфарчетата" пречат .Сега всеки ИСКА,а не е готов да дава,затова е пълно със самотни хора.
109
7
 
12
 
! Отговори
от Наблюдател преди 8 години
до 127Така е. Прав сте. А всички, които цъкат минуси на коментарите ми са поредните уплашени синове и дъщери, които смятат да се пенсионират при родителите си. Системата не ви е виновна момчета и момичета. Вие сами сте си виновни защото сте мързеливи и чакащи на готово всичко от горките ви родители. Изход има стига да го желаете и да го потърсите - ако ли не ставате бъдещи Ергени-39 и Стари моми-38, които по цял ден разцъкват форумите на днес.бг. Избора е ваш! :)
108
16
 
19
 
! Отговори
ОНЯ ДЕТО ГИ ЛАШКА преди 8 години
"И аз да съм някоя по-засукана *** и да хвана някой чичко паричко със готово жилище ,количка и солидна заплатка и аз мога да се "изнеса" от родителите ми още на 20!Днешните жени искат направо на готовото да кацнат,бе абсолютно никакви усилия и труд от тяхна страна!Българките са най-долнопробните и гнусни пачаври във цялата вселена!"ЕЙ ТОВА Е ИСТИАТА ЗА БГ МАСТИЯТА!!!
107
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абсолютен факт! На запад родителите наритват децата си щом навършат 18г., да си хващат живота в ръце. Затова е толкова трудно и скъпо да си намериш квартира, просто защото има много необвързани/несемейни които живеят сами. В България е въпрос на народо-психология, от край време три поколение да живеят под един покрив (най-вече по селата). Всеки втори има по некое имотче или декарче, от които се издържа. После не ми говорете, че сме били бедни! Мързеливи и апатични сме, това е горчивата истина!
106
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До от Наблюдателименно -това казвам и аз ,80 % от моите съученици и приятели не са в Бг ,а си уредиха живота извън БГ,то затова и малките градове в бг са почти наполовина по население.''Моя ''град'' :) от 75 000 /1993 г/ сега е 45 000 души.Проблемчето е за държавата ,не за отделния индивид.Къде са младите хора бе ,защо няма раждаемост де ..и такива неща ,хем демогарфска криза ,хем ''не ни пука как ще се оправяте''затова населението в Бг намалява силно..
105
3
 
14
 
! Отговори
до 124 преди 8 години
До Патриото,сигурно си много забавен по срещи:) и си от тези които си падат п о''гнусн имастии за лесен секс' ама те е яд че нямаш пари да си плащаш.И тези платените ,си плащат за даденото им от ''чичковците''.На теб кво ти пречи да си намериш лелка с пари ???и какъв процент от жените са манекенки,плеймейтки и мутреси в Бг? Я ,нали си експерт,Това че ти не можеш да се оправяш в живота -не ти е виновна никоя жена .АКО и на 40 не се изнесеш от вашите ,пак помисли кой ти е виновен.
104
5
 
11
 
! Отговори
от Наблюдател преди 8 години
до 119Като не става в БГ става в чужбина, но се изисква "дупе", за да заминеш. Повечето предпочитат сигурността пък било тя и с 300 лв. заплата и паразитиране на гърба на родителите докато още са живи. После като умрат и вземат апартамента (няма какво да се лъжем това е БГ реалността). Ако считаш това за нормално, ОК. За мен не е.Голяма част от приятелите ми извън граница успяха и жилища да намерят и да се реализират някак. Който иска успява - който не иска, цял живот при мама. Това е.