Нова схема: "Бос" на пожарната иска пари за самолет

Двама "изгоряха" вече с пари и бижута в Монтана
Обновена: 4 май 2015 15:06 | 4 май 2015 14:50, Веселина Йорданова
19
Нова схема: "Бос" на пожарната иска пари за самолет
Снимка: архив, БулФото

Телефонен измамник, представящ се за директора на пожарната Николай Николов, е отнел с измама голяма сума от възрастен човек от Монтана, съобщиха от полицията

Измамникът се обадил на домашния телефон на Б.Й. и му съобщил, че при взрив на газова бутилка е загинала дъщеря му, а внукът му е пострадал тежко и се налага да се осигури самолет за транспортирането му в Германия, където да продължи лечението.

Мнимият генерал поискал 9000 лева за самолета, а Б.Й. заявил, че има само 2300 долара и 965 евро. Измамникът се съгласил и на тази цена и час по-късно възрастният човек предал парите пред дома си.

Едва след като ги дал, той се обадил на внука си и разбрал, че е измамен.

По същия сценарий с взрив на газова бутилка и самолет била измамена и 55-годишната М.В. от Монтана. Тя предала последните си 190 лева и златните си бижута - около 20 грама.

По двата случая са образувани досъдебни производства.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
6
 
! Отговори
неразбрал преди 8 години
Това да не е бил минъстъра на отбраната ? Нали той каза ,че тръгвал пари да търси за нови айруплани ! Пак нещо не са разбрали "спонсорите "
11
1
 
16
 
! Отговори
Свинаря преди 8 години
На шефа на пожарната дават 9000 лв.Колко ще дадат ако се обади Бойко Борисов ?
10
1
 
4
 
! Отговори
Клеско 00 преди 8 години
До vesko02Ами ако баба ти беше мъжка и теб нямаше да те има .
9
2
 
8
 
! Отговори
до Vesko02 преди 8 години
Шефа на пожарната ще ти звъни да ти каже, че му трябват пари на ръка, за да лекува децата ти в Германия...Като те гледам, ти си следващия кандидат да се раздели със спестяванията си. :D
8
0
 
5
 
! Отговори
Сп???нс до 8 преди 8 години
Интересно защо не ви дават инфо за входящите обаждания , аз наскоро си дадох сметка ,че с фактурата ми идва извлечение на ВСИЧКИ проведени разговори (не в БГ , но все пак ). Явно на някой не му изнася
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблемът както обикновено е в МВР, прокуратурата и съда, които нищо не правят по въпроса с тези измамници.
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пред 10 години се опитаха и мен да ме метнат едни такива телефонни измамници. Е, не успяха, но при повечето хора, схемата им щеше да проработи, примерно при 80%, без значение млад или стар. Първо се представи за мой братовчед и чакаше аз да кажа име, но не му се получи. После се представи за следовател, но пак не го огря. Чак като го заплаших, че ще проверя кой точно се е обаждал, започна да се извинява, че е сбъркал номера. Оказа се обаче, че БТК не дава такава информация без съдебно решение.
5
9
 
4
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Ами ако е истина?
4
4
 
6
 
! Отговори
До 2 преди 8 години
Сигурен съм, че ако те измамят ще си траеш, за да не те причисляват такива като теб към ид-и-отите. А може би вече са те прецакали, признай си!
3
1
 
9
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
Не е нужно да си на стари години, за да те измамят. И сега повечето измамени не са на стари години, но си траят от срам, че така са ги изиграли, а и имат време пак да припечелят нещо.
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото по-неграмотен е един индивид толкова по-елементарни са начините да му вземеш парите.ПРАВИЛО!Не ги жалете такива ***.
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди се изнервях на това колко прости хора има в тая държава, които продължават да си дават парите предвид хилядите новини, статии и информационни кампании за предупреждение за телефонните изманици, но вече ми писна. Гледайте и помнете, за да не станете като тях на стари години.