ЧЕЗ: Стълбът е "асфалтиран" преди нашето знание

Дружеството твърди, че е узнало за нелепицата в последствие
5 май 2015 13:26,
21
ЧЕЗ: Стълбът е "асфалтиран" преди нашето знание
Снимка: Facebook

След нашумелия случай със стълб, стърчащ насред пътното платно в община Трън, ЧЕЗ изпрати коментар, в който обяснява, че според закона, строително-ремонтните дейности по пътищата трябва да се извършват в определена последователност.

От дружеството твърдят, че пътят е асфалтиран, а впоследствие към тях е подадено заявление за преместването на съоръжението.

"За стълба в село Студен извор, община Трън, заявление за проучване за издаване на указания за изместване е входирано в ЧЕЗ на 28 април 2015 г. след фактическото извършване на ремонтните дейности, което по смисъла на закона е неспазване на процедурите. На 29 април е заплатена услугата, а вчера, на 4 май, представител на община Трън представя в компанията скицата на посочения участък", твърдят от дружеството.

"Съгласно разпоредба от ЗУТ, когато във връзка със строителството е необходимо да се измени положението или устройството на изградени улични подземни и надземни мрежи и съоръжения, съответните работи се извършват от възложителя на новото строителство за негова сметка след одобряване на необходимите проекти, съгласувани с експлоатационните дружества, чиито мрежи и съоръжения са засегнати. В този смисъл строително-ремонтните дейности в Западна България трябва да се извършват след указания от ЧЕЗ за изместване на съоръженията и на базата на съгласуван с дружеството проект", се казва още в съобщението.

Все пак ЧЕЗ благодари за информацията и призовава всички граждани да сигнализират при забелязани нередности. Но не пропусна да се оправдае, че работи в определни срокове.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абсурдистан!
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименZashto triabva da si znaiat jicite? V Balgaria nai dobre se plashta za neznanie. *** koito poluchavat kup pari pod forma na pomosht da ne bi da znaiat neshto.Rodinkata ni tolerira neznaeshtite. Koito znae niama rabota v prostako mafiotskata bananova republika.
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази красива и талантлива журналистка - Валерия *** да не е кадър на НБУ ? Хехе страшни драскачи са в тва днесбг
17
0
 
7
 
! Отговори
интересно преди 8 години
Тур операторите могат да включат в офертите си разходка до тази извънредно остроумна забележителност.Ще представлява огромен интерес,защото в друга държава такова чудо не може да се види.Интересно хрумване на министърката на МРРБ и министъра на енергетиката.Е,ако някой водач има неблагоразумието да се блъсне в този стълб,това си е негов проблем.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"нелепица"- еваларка ***... :) книжовно-журналистичекса лексика ей!
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В някои "бели" държави ситуацията може да се тълкува така:- Стълб монтиран на пътното платно без съответната маркировка представлява средство за предумишленно убийство!- Юридическото лице извършило ремонтните работи (асфалт) около стълба и не поставило съответната маркировка се явява съучастник в използването на потенциални средства за нанасяне на тежки телесни повреди с възможен летален изход!!!Ако ЧЕЗ не си знае "стълбовете" ... то не си знаят и "жиците";)
14
1
 
16
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Предлагам да превличаме чужди туристи с ъпсурди като този. До този вече има хубава инфраструктура. :)
13
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СМЕШНА ДЪРЖАВА БОЖЕЕ.......боже пази ни,че с нашата тъпотия ще се удавим и в локвата..
12
2
 
26
 
! Отговори
дафуя преди 8 години
Тази снимка е олицетворение на положението в България:"Не е моя работа, оправяй(те) се!"
11
1
 
11
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
За да си част от това управление ,трябва да си *** и упорит.
10
1
 
6
 
! Отговори
мда преди 8 години
до 9... Като изключим това ти пояснение за инвестициите ( с което не съм лично запознат явно изхождам от информация от преди 2013) всички останали факти са точни защото аз лично съм чакал по толкова време. Процеса и м се усложни значително откогато не можеш да разгооваряш директно с човека отговорен за обекта. За да не би случайно да "изпуснеш таксичката" не ти с епозволява да имаш директен конатакт а само чрез официалната кореспонденция която е в обявените от мен срокове - проверете сам.
9
5
 
7
 
! Отговори
до 8 преди 8 години
Пишеш пълни глупости - от м.април 2013 година на ДКЕВР не е признал нито 1 лв разход за инвестиция на нито едно от 3-те ЕРП-та. И за това има факти и статистика, а твоето е съчинение по картинка.
8
3
 
14
 
! Отговори
ehhh преди 8 години
Как бягат от отговорност не е истина. А някой няма ли да разясни, че Енергоразпределите искат един месец за да ти дадат "изходните данни" които ти сам имаш на място. След това да им дадеш че ще строиш и да ти дадат указания за изместване (пак 1 месец) след това имаш да им дадеш проекта, който съгласуват (познайте колко? - 1 месец) и накрая след строителството идват наготово без да правят каквото и да е да получат стълба, а като капак го включват в сметките ни за тока все едно е инвестиция...
7
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Естествено, че не стълбът е сложен в асфалта, а е асфалтирано около стълба.Колко *** трябва да си да мислиш обратното. Цялата вина за гафа е на Бойкова Дебеланка.
6
1
 
14
 
! Отговори
оправдания преди 8 години
А ако през това време водач без вина се блъсне в стълба и загине,естествено виновни няма да има.Виновен ще е водача,че е карал по неправилния път.Каква работа би имал там на този път?
5
7
 
12
 
! Отговори
ВЪН КОЖОДЕРИТЕ преди 8 години
от ЦЕЗ. В борда са само хора на ПАШАТА и ТИКВАТА
4
1
 
17
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Малко интелект и два три разговора по телефона и сега няма да четем за тази човешка глупост.
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кое му е ***, че фирмите на батко и братко си праят квот си искат?
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
днес."бг" е ТРАГЕДИЯ
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПО ТЪПО заглавие не съм виждал