Утре още по-топло, до 32 градуса

В четвъртък иде студен фронт
2
Утре още по-топло, до 32 градуса
Снимка: БТА

През следващото денонощие облачността ще е разкъсана, предимно средна и висока, през деня - намаляваща до слънчево, но привечер от северозапад ще започне да се увеличава. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще са между 14 и 19 градуса. Максималните ще достигнат 27-32 градуса; с 5-6 градуса по-ниски ще са температурите по крайбрежието, според прогнозата на НИМХ-БАН, цитирана от БТА.

Атмосферното налягане ще е около средното за месеца и през деня бавно ще се понижава.

По Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа слаб, след обяд - до умерен, югоизточен вятър. Максимални температури 21-24 градуса. Температурата на морската вода ще бъде от 13 градуса - по северното, до 16 градуса - по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. В следобедните часове на отделни места ще се развива купеста облачност. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 23 градуса, на 2000 метра - около 15 градуса.

В четвъртък през страната ще преминава добре изразен студен атмосферен фронт. Сутринта в Северозападна България, а около и след пладне - и над останалите райони, ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи, на места, главно в Северна България, а по-късно през деня и през нощта срещу петък - в Родопите и в източните райони, интензивни и значителни по количество.

Ще се развият гръмотевични бури, ще има и градушки. С усилване на вятъра от северозапад ще започне и понижение на дневните температури, които ще са между 23 и 28 градуса, а минималните ще са все още високи - между 13 и 18 градуса.

В петък ще бъде по-хладно. Сутринта все още в отделни райони на Източна България и в планините ще превалява, с тенденция през деня валежите навсякъде да спрат. Облачността ще е променлива, постепенно намаляваща до слънчево. В източните райони вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще бъде умерен до силен, докато в останалата част от страната северозападният вятър ще отслабне значително. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От чез сега ще обяснят високите сметки за ток с използването на климатици за охлаждане.
1
0
 
2
 
! Отговори
булгар преди 8 години
Весело изкарване на Гергьовден привятели! :)