Частично бедствено положение е обявено в Пещера

Огромно свлачище откъсна основен път
6 май 2015 09:03, Елка Василева
18
Частично бедствено положение е обявено в Пещера
Снимка: архив, Булфото

Частично бедствено положение е обявено в Пещера. Огромно свлачище откъсна основния път към курортния комплекс "Свети Константин", съобщи Нова телевизия. 

Над 1100 частни вили, хотели и почивни бази са откъснати.

Седем свлачища са се активизирали на пътя за курорта „Свети Константин“. На много места асфалтът е пропаднал в дерето, едната лента за движение я няма, а мантинелите висят във въздуха.

Едно от свлачищата е тръгнало към близките къщи.  Скалните пластове се местят с 5 сантиметра на седмица.  20 метра остава, за да събори първите къщи.

Има опасност част от Пещера да остане без вода.

„Свлачището е подкопало два водопровода, които захранват два квартала и кабели на водоснабдяване”, обясни зам.-кметът на Пещера Николай Атанасов.

Въпреки че пътят към курорта е затворен, шофьорите рискуват да минават оттук, тъй като заобиколния маршрут през Батак удължава пътя им с 23 километра.

Само укрепването на едно свлачище ще струва 100 000 лева. Общината няма пари и ще иска от Комисията по бедствия и аварии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: пещераСвлачище
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До хахаСамо да уточним ,Петърнейчев никога не е бил министър на транспорта,беше заместник министър,за сметка на това обаче беше кмет доста време и при него града цъфтеше,не само не пропадаше пътя но и дупки нямахме
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
AAAA A PARLAMENTA KOGA
11
0
 
9
 
! Отговори
До 11 преди 8 години
Иречек пише, че в края на 19-и век "в Пещера живеят 4 или 6 ромски семейства".През соца ги събират там от други места и това е целенасочено. Разпределени са в две махали - в едната са "българските ц..." (християни), а в другата - "турските ц..." (мюсюлмани).За проблемите, които са създавали и за опитите да ги култивират може да се направи сериал, в който ще има и възмутителни, и комични сцени.След промените не знам как са се развивали нещата, близките ми, които живееха в този град, починаха.
10
1
 
6
 
! Отговори
До 10 преди 8 години
Уточнителен въпрос:тъй като не познавам региона, сигурен ли си, че двете ромски махали са от периода на Соц-а?Тогава имаше уседналост, милицията често проверяваше и изпровождаше по местоживеене, кога по живо и здраво с влака или автобуса, кога и с малце кютек.Експанзията към по-големите градове и "илекторалният" интерес датират от началото на прехода.
9
1
 
7
 
! Отговори
До Лесничей (8) преди 8 години
Пещера винаги е имала градски облик - още отпреди 2400 г. та до наши дни. Хората там са се занимавали основно със занаяти и търговия. Прави впечатление големият брой на юристи и лекари в този град след Освобождението. Видни държавници от царско време и много професори са родени там. Хората с леви идеи отпреди 9 септ., в повечето случаи са интелигентни и са от заможни семейства. Баш чукундурестите комунисти са от периода на социализма,на когото дължим и двете ромски махали - те са важен електорат
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ееее краино време е земята да се отвори и да погълне тази страна на крадци и мафиоти Да уточня МВР и ВОЕННИ ТЕ са мафиотите на България
7
6
 
17
 
! Отговори
лесничей преди 8 години
Спокойно другари от комунистическия град Пещера , сега ще останете без пътища , а после и без къщи . За това продължавайте да сечете , ако има още дървета . Хвалете се колко сте спечелили и как се отоплявате без пари . След това на улицата и ще викате как държавата не ви е помогнала .
6
2
 
6
 
! Отговори
до 3 преди 8 години
не си коректен, даваш селективна извадка от контекста:Свлачището е подкопало два водопровода, които захранват два квартала и кабели на водоснабдяванеясно е, че става дума за ел.захранването на съоръжение(я)
5
5
 
23
 
! Отговори
еколог преди 8 години
Другарите и депесарите изсякоха горите и зарибиха язовирите и сега олеле майко боли . Тепърва ще ни чака само наводнения и свлачища при всеки дъжд . Интересно като , че ли на хората не им е ясно какво причиниха на себе си и природата . Скоро гледах по телевизията цяла гора изсечена до едно Пернишко село и продължават . Будала човек и вързано куче го хапе .
4
2
 
18
 
! Отговори
Частично преди 8 години
бдствено положение?! Звучи ми както частично бременна!
3
2
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
И КАБЕЛИ ЗА ВОДОСНАБДЯВАНЕ----Е НЕМА ТАКИВА КАБЕЛИ БРЕ
2
0
 
48
 
! Отговори
Цветанка преди 8 години
Сечете горите,сечете....***!.... И стройте там където Природата не позволява!....
1
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проклятието на асфалта.