Каналджии зарязаха бежанци в манастир край Лом

Вероятно групата е искала да премине границата
Обновена: 6 май 2015 16:42 | 6 май 2015 16:40, Веселина Йорданова
27
Каналджии зарязаха бежанци в манастир край Лом
Снимка: архив, БулФото

21 мъже, четири жени и две деца - бежанци от различни държави със статут за пребиваване у нас, са били открити вчера в Добридолския манастир край Лом, съобщи bTV.

Чужденците са били докарани в манастира с няколко автомобила, като водачите им платили по 5 лева на човек за нощувка и изчезнали.

Хората са пренощували в светата обител, след което били изведени от там. След разпита им са върнати обратно в София с автобус. Разпитан е и йеромонах Пимен, който подслонил хората.

Най-вероятно целта на групата е била да продължи към границата по пътя си към Западна Европа.

Според прогнозите това лято бежанците, които ще опитат да преминат нелегално северната или западната ни граница, ще се увеличат близо 5 пъти.

Във видинското село Киреево тенденцията вече се забелязва. Местните разказват, че водачите на нелегалните маркират пътя към границата предварително, като обозначават пътеките с малки лентички по храстите и дърветата.

Бежанците, задържани през миналата година от служители на Видинския граничен полицейски участък, са 141.

Територията, която властите в тази част на България контролират, обхваща дунавската граница от вливането на река Тимок до ломското село Долни Цибър.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: Ломбежанциканалджии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
До Анонимен преди 8 години
100 РУБЛИ = 3 ЛЕВА-------И какво от това?3 ЛЕВА = 210 ЙЕНИНо на японците им се вижда че, валутата им все още е скъпа, затова продължават програмата по "количествено смекчаване" (чети: печатане на пари).Аман от умници!
10
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бежанците могат само да съживят този мъртъв народ.
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бегълците са две норвежки семейства, осем англичани и трима баварски немци...
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никой не ги иска, но те с упоритоста на *** се насочват към благините на чуждото. Това са днешните "бежанци". Чиста проба *** на чужда трапеза.Докога ще издържи гостопримника?Трябва ли да съсипят цяла цивилизация и уреден континент, преди да се усетят продажните политици? Това е част от "хибридната"война срещу Европа и християнството! Обслужва само целите на янките!
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пускайте ги по живо по здраво да заминават към Европата.
6
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имаме ли държава,която да ги пита тези какво правят в чужда държава,как са минали границата и,да ги накаже,че са извършили престъпление стоварвайки се в нашата родина. После да ги екстрадира от където са дошли. В някои арабски страни си гонят престъпния контингент,а ние го прибираме. Това е лудост.
5
1
 
17
 
! Отговори
муспи преди 8 години
Има опасност да ги върнат обратно в държавата от която са дошли, турция! Патриоти, това да не го допуснем!
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
еми така наречения иеромона е поп Бочко, който лежа поне два пъти в затвор за грабежи, а познавайки го и какъв джип за 300 000 лв. кара нищо чудно да е в семата
3
0
 
26
 
! Отговори
Momo преди 8 години
Защо бежанците са предимно мъже? Поне 80% от тях са мъже.
2
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германите като са се загрижили защо предложиха, наложиха и принудиха ЕС да въведе Лисабонските мерки и споразуменията от Дъблин. Според тях първата страна на влизане е длъжна да обгрижва и да не пуска на вътре в Ес ***. Ще рече, че сме санитарна зона. Да обаче тука малко ги побииват и ни се разнесе славата на недружелюбна страна та ония понаха да ни заобикалят и така по лесно в Алеманята. За това реват швабите, ще им се загрози уредения бардак.
1
35
 
7
 
! Отговори
Frontal 21 преди 8 години
Защо не споменавате нищо за унищожителния репортаж на предаването Frontal 21 на германската ZDF от вчера 05.05., за систематичното, планомерно и преднамерено нарушаване на човешките права на бежанците в България?