Баба даде 1300 лв. на ало измамници, внук й бил "болен" от ебола

Цялото престъпление заедно с подадения сигнал отнели 45 минути
20 май 2015 11:25,
5
Баба даде 1300 лв. на ало измамници, внук й бил "болен" от ебола
Снимка: архив Булфото

86-годишна жена от Гоце Делчев е станала жертва на телефонна измама със сумата от 1300 лв. , съобщиха от полицията в Благоевград.

Вчера в 16 часа непознат се обадил на жената и й казал, че нейният внук е болен от ебола и е необходима парична сума за лечението му. 20 минути по-късно тя предала 1300 лв. на непознат. Само 35 минути по-късно измамената жена се свързала с полицията, за да подаде сигнал за измамата.

От полицията в Благоевград призовават гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане се опитват да ги измамят с цел получаване на парични суми.

За предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Нфсб преди 8 години
Тия баби ...хранят *** ша я видим тая работа патрули ще формираме
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Старите хора не ползват интернет и не четат вестници. Те гледат телевизия. Трябва постоянно тези неща да влизат в новините по националните телевизии. Само така, ще се образоват. Бабата е знаела за ебола, но не е знаела за измамите.
3
0
 
2
 
! Отговори
ехее преди 8 години
Няма никаква полза парите да стоят под дюшека. С тези измами поне парите влизат в реална употреба и има шанс да развият поне малко закъсалата ни икономика.
2
0
 
0
 
! Отговори
Иван П. преди 8 години
Най-важното е, че старите хора обичат децата и внуците си и дават мило и драго за тях. А това е много по-важно от това, че са дали някакви си 2000-3000лв - нали децата са им живи и здрави.
1
0
 
2
 
! Отговори
ЖороПърви преди 8 години
Имал бол пари-дал!-каза Баю ***.