Родилка почина в болницата в Добрич

Работната версия за смъртта й е белодробна емболия
14
Родилка почина в болницата в Добрич
Снимка: архив, БулФото

Родилка е починала в болницата в Добрич. Жената е приета по спешност вчера в 17.30 часа.

40 минути след като е докарана в болницата, тя родила със секцио и била върната в интензивната стая на АГ отделението, съобщи БНР.

Още по темата

Около 23 часа почувствала остри болки в гърдите и задушаване, след което колабирала. В продължение на час повиканият екип от реаниматори правил опит да възстанови сърдечната дейност. В един часа след полунощ е констатирана смъртта й.

Бебето е живо, над три килограма и е на системи. Според директора на болницата доктор Трифон Йорданов -  доскорошен шеф на АГ отделението, вече са уведомени полицията, Регионалната здравна инспекция и Министерството на здравеопазването, заведено е и досъдебно производство.

Работната версия за причината на смъртта е белодробна емболия. Раждането е трето за жената.

Преди пет дни 29-годишна родилка почина малко след раждане в Медицински комплекс "Д-р Щерев". Причината за смъртта й се оказа масивна белодробна тромбоемболия.

на масивна белодробна тромбоемболия.

Прочети още на: http://www.dnes.bg/health/2015/05/17/pochinalata-rodilka-incidentna-belodrobna-tromboemboliia.263776
 

на масивна белодробна тромбоемболия.

Прочети още на: http://www.dnes.bg/health/2015/05/17/pochinalata-rodilka-incidentna-belodrobna-tromboemboliia.263776
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
една преди 8 години
На мен ми се струва, че не е емболия, а може би еклампсия. Лесно ще се разбере при аутопсията. Ако бременността не е проследена и усложнението не е профилактирано, може да се стигне до гърч и смърт. Вярно, че е трета бременност, ама все пак никога не се знае. Не бързайте да приказвате, винаги при бременност може нещо да се обърка....
10
2
 
1
 
! Отговори
75 преди 8 години
До SILENCEНе забравяй,че Сталин е казал "Лекарите са враг на народа"
9
1
 
6
 
! Отговори
SILENCE преди 8 години
10,белодробната емболия е доста категорична като макро- и микроскопска картинка,т. е. диагнозата лесно и точно се доказва или отхвърля. Проблемът е в липса на протокол за профилактика на тромбо-емболичните усложвения по време на бременност и /всички видове!/ раждане. Но нали номенклатурчиците,яхнали здравеопазването от 70 години /по подобие на всяка друга област/ обикалят телевизиите и ви дърдорят тъпотии,пишете глупости на воля! На кого му дреме дали разбират нещо или са като твоя началник ...
8
3
 
7
 
! Отговори
asdsadsda преди 8 години
Ако има класация на некадърни доктори в БГ, то болницата в Добрич е на първо място.А белодробна емболия (понеже се доказва доста трудно) е любима смъртна причина в тази болница. Преди години умориха баща ми и пак точно това беше причината за смъртта ...Иначе казано, не се учудвам.
7
9
 
6
 
! Отговори
75 преди 8 години
Абе какво се правите на утрепани всички? Емболията е усложнение след оперативна намеса и си е риск за всяка такава. И най-важното-защо жените раждат със секцио. Ние сме на първо място в Европа по това.Грубата истина е: за да останат тясни !!! Защото иначе,спонсора ще си вземе друга и ще трябва да се работи,а това не е лесна работа.В Европа секциото е само по медицински показания.Не може както тук,да кажеш: искам,без да има причина за това. Същото е и с кърменето.Не кърмят да не им виснат циците.
6
1
 
9
 
! Отговори
Оногондур преди 8 години
Моите съболезнования.Обаче,след оперативна намеса умират и други пациенти.А за тях нищо не се казва.Въпросът е,защо се популяризират леталните изходи при родилките?
5
0
 
21
 
! Отговори
до 3 преди 8 години
Очевидно раждането със секцио не е било по желание, написано е, че жената е приета по спешност и бебето е на системи - най-вероятно е трябвало да извадят плода преди термин. Четете и мислете какво четете!
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В ДЪРЖАВАТА НА МУТРИТЕ ДА НЕ БИ ДА ИСКАТЕ ВСИЧКО ДА Е НОРМАЛНО??? ДА! АМА НЕ!
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди 5 дни емболия, днес-отново...
2
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това започва вече да става плашещо, в рамките на 5 дена два подобни случая.
1
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дпс са виновни за всичко