Спират за 45 дни влаковете между Захарна фабрика и Горна баня

Причината е в ремонтни дейности по железния път
21 май 2015 15:13, Красимир Ангелов
6
Спират за 45 дни влаковете между Захарна фабрика и Горна баня
Снимка: Булфото, архив

За 45 дни ще бъде прекъснато движението на влаковете в участъка между гарите Захарна фабрика и Горна баня, съобщават от БДЖ. Ремонтът започва от 25 май и ще продължи до 8 юли.

Причините за прекъсването са ремонтни дейности по железния път, които Национална компания „Железопътна инфраструктура” ще извършва в посочения участък.

През периода на извършваните ремонти два международни влака, девет бързи влака и два пътнически влака ще пътуват по обиколен маршрут през гарите Разменна и Волуяк, а два бързи и тридесет пътнически влака няма да се движат в участъка между Централна гара София и гара Горна баня.

За осигуряване на транспортно обслужване за клиентите на „Холдинг БДЖ” ЕАД, които пътуват с тези влакове, ще бъде осигурен превоз с автобуси в участъка Централна гара София – гара Захарна фабрика – гара Горна баня.

До приключване на ремонтните дейности няма да се движат четири пътнически влака между Перник и София и два пътнически влака между гарите София и Радомир. Други два пътнически влака, които пътуват между гарите София и Дупница, ще се движат само между гарите Перник разпределителна и Дупница.

През периода на извършваните ремонти ще бъдат пуснати четири допълнителни влака в участъка между гарите Перник и Горна баня, един допълнителен влак от София за Радомир през гара Волуяк, както и един допълнителен влак от София за Перник през гара Волуяк. По удължен маршрут ще пътуват два пътнически влака между София и Перник, които ще се движат между София и Радомир.

Поради ремонтните дейности в участъка между гарите Захарна фабрика и Горна баня ще бъдат въведени промени в разписанията и на някои други влакове, които се движат по направлението София – Перник – София.

Информация за промените в разписанията на влаковете, както и за разписанията на автобусите, е поставена във всички гари и спирки по този маршрут, както и в сайта на БДЖ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Гай Баньо Ориджинал преди 8 години
До Анонимен1Абе да ти кажа...може и да искат ама няма да успеят да Ги закрият.Троловете троловетееее...
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТЕЗИ РЕЛСИ КОИТО СА НА ФОТОТО ТАКА ДОКОЛКОТО СЕ ВИЖДА ПРИЛИЧАТ НА ДУНАВСКИ ВЪЛНИ. СИГУРНО НЕ СА СМЕНЯВАНИ ПОНЕ ОТ 50 ГОДИНИ.
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 1ти си много зле, след като знаеш че линията не е спирана от както ти си написал 1895 година, тя просто си е за ремонт.
2
1
 
5
 
! Отговори
Евлоги преди 8 години
На ул.Суходолска трябва да има мост!Или трасето да се вкара под земята."Къщите на *** до ж.п.линията да се съборят("демонтират").Това ще ускори движението.
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво, ГРОБ закриха и железниците. Така де, нали Батко, Братко, Черепа, Стенли и Котараците трябва да лапат. Да не забравяме кой държи фирмите за автобусни превози, все пак.Специално влаковете между Перник и София не са спирали от 1895 година, когато е построена линията. Правени са ремонти, но не и цели 45 дни.