Глоби за 14 000 лева за седем часа

Изненадваща акция на "Кулата"
22 май 2015 12:14,
9
Глоби за 14 000 лева за седем часа
Снимка: Булфото

14 000 лева събраха инспекторите на "Автомобилна администрация" за по-малко от седем часа. Те наложиха глоби при изненадваща акция, която се проведе вчера на ГКПП "Кулата", информират от Министерството на транспорта.

Проверени са 13 автобуса, като са констатирани 11 нарушения. Шестима водачи са управлявали без да ползват задължителните почивки. Този тип нарушения са изключително сериозни, тъй като влияят пряко върху безопасността на превозите.

Когато водачите не ползват регламентираните почивки, драстично намаляват техните реакции и може да се стигне до заспиване зад волана, отбелязват от "Автомобилна администрация".

Инспекторите са констатирали, че двама водачи управляват с разменени тахографски листа, а един е управлявал, без да постави дигиталната карта в тахографа. При два от проверените автобуси е установено, че имат техническа неизправност - спукани челни стъкла, за което водачите са санкционирани.

Проверки в районите на граничните пунктове се извършват по разпореждане на министъра на транспорта Ивайло Московски. Основната цел е да се сведе до минимум нерегламентираният превоз на пътници, както и да се повиши контролът над автобусите и камионите, преминаващи през българските гранични пунктове.

От началото на тази година са установени близо 65 нерегламентирани превози.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
9
 
! Отговори
Някой си преди 8 години
"При два от проверените автобуси е установено, че имат техническа неизправност - спукани челни стъкла, за което водачите са санкционирани." Защо водачите? От тях ли зависи да се смени счупеното стъкло? Собственика не е ли длъжен да пуска в движение изправни автобуси?
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A,DARGAVATA KOI CHTE PROVERI. KOI ...
5
0
 
2
 
! Отговори
аха! преди 8 години
До яПроверяват всеки ден, но костатираните нарушения остават между нарушителя и митничаря, срещу 50% от глоба в джоба на митничаря. Така и нарушителя е доволен, и митничаря доволен а и граничния пункт може да се похвали без нарушения. Както някога Тодор Живков викаше по трибуните. Другарки и другари, от вчера до днес преизпълнихме и следващата петилетка. Така се изпълват и преизпълват джобовете на държавниците.
4
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
gerbajiska sgan obira i ostanalite stotinka na balgarina ,dolna prodajni4eska
3
3
 
19
 
! Отговори
я преди 8 години
Проверките трябва да са постоянни, не само 2-3 дни и после пак по старому.
2
0
 
25
 
! Отговори
На косъм преди 8 години
Преди 2 години тръгваме за морето към 5 сутринта и един заспал шофьор на тир за малко да ни отнесе. Проблема е че по-виновните не ги наказват, а именно шефовете на фирмите, които карат шофьорите да бачкат извънредно.
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
***, ако та удари такъв заспал с камион ще ревеш защо не ги глобяват!