Конфискуваха опасни фонтани за торти в Пловдив

Пиротехниката се продавала без документи
22 май 2015 22:06,
0
Конфискуваха опасни фонтани за торти в Пловдив
Снимка: Dnes.bg

Масови проверки по търговските обекти започнаха в навечерието на Деня на детето – 1 юни. Инспекторите от Главна дирекция "Надзор на пазара" и тези от Комисия за защита на потребителите проверяват стоките, предназначени за малки деца. Първите нарушения бяха засечени в Пловдив.
 
Инспекторите започнаха проверките от пазара на улица Младежка в Пловдив. Още в първите два магазина те констатираха нарушение при продажбата на пиротехнически изделия за детски празненства.

"Нарушението е доста сериозно, тъй като това е пиротехнически изделие и при него се отделя топлина и огън. Предназначението на този продукт е за украса и то предимно за детска украса”, обясни пред Dnes.bg директорът на „Надзор на пазарите” – Пловдив Тодор Кесяков.

Най-сериозните нарушения бяха свързани с фонтан за торта, който работи на принципа на бенгалския огън, но искрите и запалимите вещества в него са по-опасни.

"Ние не знаем съдържанието на тези свещи какво има – може да има вредни газове, може да избухне в един момент и това го прави доста опасен”, каза още Кесяков.

Продавач-консултантите са наясно с изискванията за продажбата на такива стоки, но въпреки това продавали пиротехническите изделия без документи.

"Това е наш пропуск и ще ги изтеглим от пазара", обясни една от продавачките Веселина Илиева.

Инспекторите написаха актове на обектите с нарушения за 500 лева. Опасните стоки и от двата проверени магазина бяха конфискувани от инспекторите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари