Предизборен ръст на населението в община Несебър

Сезонни работници подавали документи за адресни регистрации
Обновена: 22 май 2015 11:14 | 22 май 2015 10:17, Веселина Йорданова
9
Предизборен ръст на населението в община Несебър
Снимка: архив, Ройтерс

Обзор е едно от населените места в община Несебър, чието население e нараснало през първите четири месеца на годината.

"В тази къща на ул. “Иван Вазов” в Обзор, точно до кметството, по настоящ адрес новорегистрираните са 32-ма", обяснява Катя Аянова, началник ГРАО, кметство Обзор пред БНТ.

Сигнал за незаконни адресни регистрации на физически лица на територията на Община Несебър беше подаден  преди два дни до прокуратурата.

В още няколко, но все големи кооперации в Обзор се оказва, че има пришествие от новорегистрирани. Твърди се, че всички са сезонни работници.

В Св. Влас пък собственичката на къща, в която има 11 новорегистрирани обитатели по настоящ адрес, гони журналистите и не разрешава да се снима.

И в Равда, друго населено място в община Несебър, населението през първите две седмици на април нараства с 65 души - всичките регистрирани на 5 адреса, които в момента имат вид на необитаеми.

В сигнала до прокуратурата се посочват множество случаи, в които голям брой лица, в качеството си на работници и служители във фирми, които упражняват дейност в к.к. Слънчев бряг, Несебър, Св. Влас и др., биват заставени да подават документи за адресни регистрации в общината, без реално да живеят в нея. Той бе подаден от ГЕРБ и подкрепен от редица други партии.

Съгласно официалните данни на ГД „ГРАО” към 15 май 2015 г., населението по постоянен адрес в Община Несебър е 24 388, а по настоящ адрес е 29 925, като лицата, които имат регистриран постоянен адрес извън общината, но с настоящ адрес в общината, са 8 019.

Според подписалите се под сигнала повече от ясно е, че преобладаващата част от тези лица ще поискат да бъдат вписани в избирателните списъци по настоящ адрес, като спазят условието да имат настоящ адрес през последните 6 месеца преди изборния ден в съответното населено място.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да увеличът срока от 6 месеца на 5 години
7
0
 
3
 
! Отговори
tt преди 8 години
и това както много други неща в тази държава не може да се прекрати вече 26 години , ЗАЩО???? хора събудете се вече не виждате ли че ни правят на маймуни
6
5
 
3
 
! Отговори
воленовски преди 8 години
дпс и атака = победааааасамо корана и русия турция след нея дпс и атака = побеадааааа
5
0
 
6
 
! Отговори
сасенак преди 8 години
и не е само в морски градчета.какво да кажем за многохилядното преселение в селца на северозапда отново от мургавелки,регистрирани с предварително подготвени документи.дали някой разследващ журналист ще сезаме да провери предишните им адреси.иначе такива новини постоянно се въртят в медиите.къде е граждаският контрол?
4
3
 
2
 
! Отговори
расцен гъа от джебел преди 8 години
Само ДПС и БКП =АТАКАПОБЕДААААААА
3
0
 
8
 
! Отговори
Местен преди 8 години
Абе аз се чудя защо Несебър се напълни с *. Винаги така става. Както се появяват така и изчезват. Залогът е много голям тука при нас.
2
1
 
13
 
! Отговори
Ха на бас преди 8 години
че всички новорегистрирани са със силно изразен тен на кожата.Ама ся да не си помислите нещо.Той е натрупан от миналогодишното лято.
1
1
 
18
 
! Отговори
сасенак преди 8 години
да се изисква от собствениците ,в чиитодомове са новорегистрираните да птедставят договори за наем и да плащат данък в/у този доход.да видиме след това дали ще има такова ,,преселение''