Забраниха къпането в Дунав и видинските плажове

Ивиците на отговарят на изискванията за безопасност
22 май 2015 18:46, Анисия Иванова
6
Забраниха къпането в Дунав и видинските плажове
Снимка: архив Булфото

Във Видин забраниха използването на плажовете в общината през летния сезон по поречието на река Дунав. Заповедта за забраната е издадена от заместник-кмета и изпълняващ длъжността кмет на Видин Добромир Дилов, съобщават от общината.

Причината е, че обособените като плажове ивици при крепостта "Баба Вида", в град Дунавци, селата Антимово, Гомотарци, Кошава, Сланотрън, Кутово, както и всички други по поречието на Дунав не отговарят на изискванията за безопасност.

Със заповедта са запознати кметовете и кметските наместници в община Видин, както и началникът на Регионалния инспекторат по образованието и директорите на детските градини и училищата.

Контролът по изпълнението й е възложен на секретаря на общината Орлин Василев. В началото на тази седмица и областният управител Момчил Станков забрани къпането на обособените плажове по поречието на река Дунав в региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
шоу преди 8 години
Ами сега комунистите и русофилите къде ще се къпят?
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да си много луд за да влезеш в тая мърсотия.
2
0
 
8
 
! Отговори
Тъпаците не свършват преди 8 години
"защо не се напънат и да поставят един спасител"? Защото е по-лесно! От тъпотия! От как има реки - хората се къпят в тях! Само нашите *** забраняват! Забраняват всичко - само да се избират тикви за всякакви служби не е забранено!
1
1
 
6
 
! Отговори
плажаджия преди 8 години
Вместо да затварят плажове защо не се напънат и да поставят един спасител и вече ще отговарят. Реката не е отровена, риболова не е забранен. Така е по лесно.