Пеещите фонтани в Пловдив бяха превърнати в плаж

Не се къпете там, опасно е за здравето, зове Иван Тотев
Обновена: 25 май 2015 20:13 | 25 май 2015 19:42,
28
Пеещите фонтани в Пловдив бяха превърнати в плаж

Само няколко дни след откриването Пеещите фонтани в Пловдив се превърнаха в басейн.

Възмущението на хората е голямо, най-вече от бездействието на родителите, които позволяват на децата си да се къпят във фонтана.

"Безотговорни родители се радват и аплодират децата си, които показват завидни умения по плуване в новото езеро в Цар-Симеоновата градина. Не може да не ти пука дали детето ти няма да повреди скъпите съоръжения, които позволяват на фонтаните да бъдат толкова красиви вечер”. Това написа в профила си в социалната мрежа Facebook гневен пловдивчанин, който публикува и снимки на масовото къпане.

Последва вълна от възмущение и реакция от пловдивската община.

„Пеещите фонтани са опасни за здравето”, заяви кметът на Пловдив Иван Тотев.

Той допълни, че е изключително обезпокоен  от превръщането на атракцията в плаж през последните няколко дни.

Още повече, че  децата се къпят вътре, а родителите ги гледали и им се радвали.

За да се поддържат фонтаните чисти, всеки ден се изсипват килограми химия в 4200 кубика вода, колкото е обема на езерото.

Освен това на места има преливници, които достигат до два метра и половина дълбочина.

Около емблематичните Пеещи фонтани ще се засили присъствието на полицаи от Общинска охрана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Понеже Пловдив е малко в страни от Европата на това наистина хубаво и радващо окото съоръжение му липсват някои неща. Едното е една табела голяма която да пояснява като на *** че във фонтана не трябва да се влиза и да се хвърлят разни неща и другото е един служител като тези които записват номерата на колите в синята зона с кочан квитанции за глоби от 50 лв.
21
0
 
4
 
! Отговори
читател преди 8 години
Ще се удави някое пловдивско селянче, и ще престанат да се чипуркат.Имайте търпение.
20
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Аман от безотговорни родители.
19
0
 
15
 
! Отговори
партиен член преди 8 години
Простотията няма граници.Родителите се радвали: колко мило.А като стане белята тези родители първи ще ревът , къде е държавата и виновни трябва да има.По един акт от общината за повреда на държавно имущество.може и закрила на детето да се намеси.Но за простотията лек няма.
18
0
 
7
 
! Отговори
НОВА ВЕРСИЯ преди 8 години
ЕЛЕКТРО УСТОЙЧИВИ МАЙНИЧКИ, С ПЛАВАТЕЛНИ НАКЛОННОСТИ-ЕКС МЕНИТЕ НА ФИЛИБЕТО.
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Булгаристанеца е Велик! Булгаристанеца не се плаши от нищо! Булгаристанеца не се стряска от нищо! Булгаристанеца даже и в градската баня може гол да влезе! Нищо че е ***,но за сметка на това е с огромни претеции! ***,Булгара,Булга-а-а-а-а-р,рекъл Бай Ви *** и показал на европейците,как се прави Шадраван секиш и как се плува Гемиджийската!
16
0
 
9
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
ами седалището на общинска полиция е на да не казвам на какво разстояние, ама друго си е да се гледа телевизия и да се чешат по.. вместо да си гледат работата, включително и "начинаещите плувци" във фонтана.
15
1
 
14
 
! Отговори
Мирослав преди 8 години
Това е бай *** в действие... Хората наляха доста парички за тези съоръжения които да фонтани, а не Нептуна в кичука.... Толкова *** народ, то вече да се смееш ли, да ревеш ли... После да не мрънкате като се развалят фонтсните или не дай си Боже някой да умре там.. Без думи останах след прочитането на тази новина...
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спокойно, сега се къпят данъкоплатците, но ще е за малко. Още избирателите от Столипиново не са го надушили.Иначе, пръскащите фонтани на плочките са страхотни за децата.
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако се къпете във фонтана недейте да гълтате водата. Сутрин като се прибирам от работа имам навика да пусна една вода вътре, ей така по европейски
12
0
 
31
 
! Отговори
sallaadin преди 8 години
Преди има няма 5 6 години един юнак уж си изми лицето с вода от фонтана на пл. Славейков в София, *** тока не прощава и юнака без време си замина, фонтана и до сега е затворен, а делата още си се точат. А родителите на тия дечица, хем са забравили тоя случай, хем не знаят или се правят, че не знаят с какво се движат, всички тия помпи дето ги въртят тия 4200 куб.м. вода и какво кара да светят лампите вечер. Дано като се сетят да не е твърде късно!!!
11
0
 
5
 
! Отговори
майна дерматолог преди 8 години
Заработих добре тия дни, много обривчета, много нещо. Дано е жегаво лятото. Даже обмислям да даря някое и друго кило химия на общината, зер да е чиста водичката.
10
3
 
6
 
! Отговори
Умник до stoian79 преди 8 години
Ето го и вечно мрънкащия, вечно недоволен, самата жертва. Господин 79, градът ни няма като цяло нищо общо с 20-те години на 20-ти век и слава Богу! Нямаме някакви чак толкова забележими шедьоври, които да си струват да бъдат запазени. Повечето от тях така или иначе са в Стария град и по главната улица. Специално новите фонтани са прекрасни, а Вие не ми приличате на човек, който да знае колко реално струват направата им.Гласувайте тогава скоро за слафчо, той може пак да направи 1-2 градски ***
9
1
 
7
 
! Отговори
Майтап Уйли преди 8 години
Да се зградят - стена ... дувар... бодкива тел ... високо напрежение. Снайпери по "кишетата". Минни заграждения на подстипите. За "вътрешна" охрана стадо пирани.Малеее... колко сме прости!!!
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те да бяха тревопасни ами само кифтета бухат тия долни анадолски диваци!
7
0
 
21
 
! Отговори
Танг преди 8 години
Концентрация на стадо безмозъчни трeвопасни край водоизточник. Да се пуснат крокодили и да се заснеме от NatGeo Wild!
6
8
 
3
 
! Отговори
stoian79 преди 8 години
PEESHITE FONTANI IZOBSHTO NE PRILICHAT NA FONTANI PO SKORO MI PRILICHA NA GREBNATA BAZA.TOZI OBLIK NIAMA NISHTO OBSHTO S OBLIKA OT 20-30 GODINI NA 20 VEK.BEZUMEN REMONT NA BEZUMNA CENA.
5
0
 
32
 
! Отговори
Бохем преди 8 години
Ето тази статия, чудесно илюстрира колко примитивен и дивашки ви е манталитета. Хората са ви направили фонтани, за да е красиво и приятно, а не да се къпете там. При такива изстъпления от ваша страна, няма как да имате нормален стандарт на живот. Даже и това, което сега имате ви е много.
4
0
 
40
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Тук не става въпрос нито за руска, нито за американска, нито за европейска пропаганда. Тук става въпрос за българската простотия в чист вид...
3
10
 
3
 
! Отговори
se преди 8 години
Aко се бяха сетили да поставят една ограда от стъклопластика нямаше да смее никой да влиза.