Бивш военен застреля домашно куче

Варненецът най-безцеремонно изхвърлил в казан за смет мъртвия голдън ретривър
72
Бивш военен застреля домашно куче
Снимка: архив, Булфото

45-годишен бивш военен застреля, без да му мигне окото, домашния голдън ретривър на свой съсед, уви го в черен чувал за боклук и го изхвърли в контейнер посред бял ден, съобщи информационна агенция Черно море.

Мъжът, който по данни на полицията досега не е имал криминални регистрации, е разпитан и освободен. Малокалибреният пистолет, с който е извършено убийството, е иззет. Той е законно притежаван.

Трагичната сценка се разиграла още в петък по обяд на ул. „Дрин”. Собственикът на голдън ретривъра Цезар го разходил, но като се прибрали, не затворил добре външната врата. Домашният любимец се възползвал от ситуацията и излязъл сам навън.

Охранителни камери са записали как убиецът, който също разхождал куче, застрелва хладнокръвно от упор чуждото четириного и го изхвърля в боклука. Според обясненията му Цезар нападнал собственото му куче, затова го гръмнал.

Съседите на собственика на убитото животно обаче твърдят, че Цезар е било кротко и спокойно куче и никога и на никого не е създавало проблеми. Не е нападало хора или други животни. Близки до разследването обясниха, че на записа не се вижда Цезар да напада другото куче.

По случая е образувана преписка. Работата по изясняването на детайлите и обстоятелствата около инцидента продължава, съобщиха от полицията.

Автор: Лиляна Трънкова
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
V преди 8 години
До sУтре като те видя да ми минаваш покрай колата ти размазвам главата на място, защото може да си крадец и си пазя имуществото!
45
4
 
6
 
! Отговори
дядомраз преди 8 години
Да има наказания за тези които си пускат кучетата безпризорни по улиците. Значи толкова ги обичат и държат на тях! От коментарите личи,че любовта към животните не значи и любов към хората.
44
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След като го е застрелял на улицата - трябва грамота да му дадът. Нека има повече смели Българи като този. Аман от безстопанственни *** по улиците. Застрелял го е в условие на неизбежна самоотбрана. Сега трябва да съдят собственника на убитото куче за опит за нападение над гражданин. Какво прави кучето без повод на улицата? Колко деца трябва да осакатеят за да се сложат кучкарите на мястото им? и *** по улиците. Само привилегии без задължения. Гражданска война ни чака. Скоро.
43
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едноклетъчно с малокалибрен... За пестин лева трима батки ше го вкарат задълго във Военна болница. Ако може и да го осакатят трайно, още по-добре.
42
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Надявам се поне Господ да накаже *** мръсен!
41
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Егати ***! Затвор за такива!
40
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е до тука я докарахме. Първо почти всички кучкари не спазват нищо. Кучетата с*ат никои не събира, нападат хора, лаят и будат всички, изхвърят се малки по улиците и т.н. Не плащат данък, не ги извеждат с наморник. Искат куче ама ако може само да се гледа, ей го на тоя го изпуснал ами ако беше захапало колездач?? И си се подкрепят имали права ама задължения никакви. Друг пък военен дето здрав прав на 45г бил пенсионер, хрантутник изпаткал и се саморазправил. Нямаме възпитание нямаме страх от зако
39
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България страна на изродиТоя военния да го пращат в затвора!
38
4
 
23
 
! Отговори
Г-л Фон Клихенхофен преди 8 години
Българските военни са голямата работа само пред редниците и кучетата.
37
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бивш военен! какъв- някакъв ***,който 89г./в зората на демокрацията/ е бил на 20 г. папурсиклия!сега трябва да разрешат на стопанина на убитото куче,той да застреля пред очите на бившия овенен неговото куче.да осети сладката тръпка!
36
12
 
12
 
! Отговори
s преди 8 години
"Бивш военен застреля домашно куче", ха ама тоя в къщата ли му влязъл???"Бивш военен застреля УЛИЧНО, куче"
35
8
 
19
 
! Отговори
атанас преди 8 години
Не мога да разбера коментарите тука. Това че има кучета, които са наранявали хора е ужасно, но няма нищо общо със случая. Няма общо с домашно куче, за което няма никакви данни нито да е злобно, нито да е извършило каквото и да е било. Всеки, който е отглеждал домашно животно знае колко ужасно е когато изгубиш животното си. Това е все едно да изгубиш част от семейството си. А случая някакъв социопат застрелва хладнокръвно от упор живо животно. Като е толкова агресивно кучето, защо не е реагирало?
34
20
 
10
 
! Отговори
до 123 преди 8 години
къв си та да говориш от името на цял народ. смотльо.
33
16
 
33
 
! Отговори
123 преди 8 години
Да обясня на господа ***. Голден ред ривар е най-умното куче. Ползват го за да води слепи хора, а ти го гърмиш , а тапаци те възхаляват...Заслужава ме си съдбата. НЕ СМЕ НАРОД, А *** !
32
16
 
20
 
! Отговори
User преди 8 години
Ако стопанина си го е гледал, кучето сега щеше да е живо. От разни псевдо кучкари не се намери виновен за професора хапан до смърт от кучета, и за жената останала без крака в Ловешко пак не се намери виновен. Като си ги обичат кучетата да си ги гледат, ДА ИМ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИТЕ, и да ги извеждат на повод ВИНАГИ! Пуснати - вкъщи! Свободата е ОТГОВОРНОСТ! В случая безотговорен е стопанина!
31
14
 
8
 
! Отговори
ловец преди 8 години
Пропуснах да напиша максимата;На жена и куче,доверие да нямаш.Т.е.винаги може да получиш изненада.Примери бол.
30
21
 
1
 
! Отговори
ловец преди 8 години
Каквито и да ги приказваме,истината е една-всеки трябва да си заработи храната.Какво значи домашен любимец.Защо трябва да бъде непременно куче.С какво си заработва храната.Като е първи приятел на човека,защо не го пази/човека/,а го напада?Имали нормативи за тегло/кучето/ и намордник.От време оно..е казано: Жената и котката в къщи,мъжа и кучето навън.Т.е.да отиват и търсят храна/за семейството/
29
12
 
16
 
! Отговори
кръстоносец преди 8 години
такива хора са за затвора.
28
16
 
25
 
! Отговори
me преди 8 години
Вие изобщо представяте ли си че този можеше да простреля някое дете, което му дразни кучето, някой шофьор, който не му спира на пешеходна или каквото и да е. Можеше да постреля по пумиарите. Той е в пъти по опасен от някакъв избягал льольо. И представяте ли си как малките дечица около него са видяли как прострелва пухчо, как го омотава в чувал и го хвърля на ***?! Това нормална гледка ли е според вас? Кучетата са живели с хората десетки хиляди години, но психопата е за затвора.
27
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Не вярвам на хора, които не харесват кучета.Но много вярвам на кучета, които не харесват хора!"