Кметският стол на Сопот продаден за едните 74 лв.

Съдебен изпълнител влезе в общината и насрочи за днес търг
26 май 2015 13:26,
3
Кметският стол на Сопот продаден за едните 74 лв.
Снимка: архив Булфото

Частен съдебен изпълнител влезе в община Сопот, съобщи Агенция "Фокус". Днес ще се проведе и търг за разпродажба на общинско имущество.

Според представители на консорциума строител на пречиствателната станция, които също са на място, снощи от общината са били изнасяни движими предмети, които подлежат на продажба днес. Кметът предостави описите, като каза, че това не отговаря на истината.

Още по темата

Още първият описан в списъка предмет обаче – кметският стол на стойност 72 лева, липсва. Той е бил изнесен в старата сграда на кметството и всеки момент ще бъде докаран отново на място.

Тъй като търгът е публичен, в сградата са се събрали общински съветници, които са готови да дадат по една заплата, за да спасят общинското имущество. По думите на някои от тях, до ситуацията се е стигнало благодарение на бездействието на кмета.

По думите на съдебния изпълнител днес са описани 252 вещи. По време на търга е бил докаран и въпросният кметски стол, който е продаден за сумата от 74 лв.

Точно в 12 часа започва и протеста на жителите на Сопот. Първоначално те блокираха Подбалканския път за 10 минути, а след това решиха да удължат блокадата си. Протестиращите настояват за спешно отпускане на безлихвен заем от държавата. Според лозунгите им, засега държавата е мащеха за община Сопот.

Очаква се от търга да събраната сума да бъде на стойност около 55 хиляди лева. Според протестиращите този търг няма да реши нищо, но се използва от политически партии, чиито представители не могат да разберат, че по този начин блокират дейността да общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
ктб преди 8 години
дадох пари на заем на един приятел за два месеца,вече пета година не ги връща,все няма.затова да си правят сметка и банката да им взема всичко!
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се готвят в Ямбол и Елхово!Там кражбите са огромни!
1
1
 
4
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Да обявят за продан общински имоти и земи.Поне съдебният изпълнител няма да ги продаде за без пари, надявам се.