Нова наредба: Металдетектори в бургаските барове

Заради инцидентите, в дискотеките ще се влиза след проверка
26 май 2015 17:26,
8
Нова наредба: Металдетектори в бургаските барове
Снимка: Reuters, архив

В Бургас е въведена нова наредба – дискотеките задължително трябва да имат детектор за метали. А причината е, че морският град се прочу с инциденти и сбивания по заведенията, някои от които с фатален край.

"Те влизат с някакви малки оръжия, било нож, било бокс, крият ги навсякъде, било в обувката и ние не може да ги събличаме все едно сме на летището. С новите мерки, с металните каси, това не може да се случи, не могат да влязат с нож", подчерта собственикът на заведение Деан Дачев.

Преди 7 години синът на Димо Рачев загива пред дискотека. Младежът умира от пробождане с нож, след като е изведен от охраната заедно с друг, с когото се спречкали.

За бащата причина за убийството е допускането на клиенти с оръжие. "Сигурността не е лукс, тя просто е необходима, жизнено необходима за нашите деца", категоричен бе той пред bTV.

Много собственици на заведения обжалват наредбата заради допълнителните инвестиции, които трябва да направят.

"Ние изискваме от тях да инвестират допълнително средства в металдетектори, в подобряване физическата охрана, количеството охранители, подобряване качеството на видеозаснемането на камерите", обясни кметът Димитър Николов.

Цената на един детектор е около 10 хиляди лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.