Олющената боя на фонтаните – дребен пловдивски проблем

Според кмета Иван Тотев това не пречи на функционирането им
Обновена: 28 май 2015 14:01 | 28 май 2015 09:40,
47
Олющената боя на фонтаните – дребен пловдивски проблем
Снимка: Dnes.bg

Проблемът с олющената боя на откритите преди няколко дни Пеещи фонтани в Пловдив е незначителен, защото не пречи на тяхното функциониране, настоя пред Нова телевизия кметът на града под тепетата Иван Тотев.

По думите му отговарящите за фонтаните са забелязали напукването още преди 20-тина дни, но не е акцентирано върху този дефект, тъй като той не пречи на нормалното функциониране на съоръжението.

"Проблемът ще бъде решен след около месец при следващото изпразване на езерото", увери градоначалникът.

Още по темата

Той поясни още, че на места боята е паднала заради хвърлена от фирмата-изпълнител хлорна вар във фонтана. Така се оказва, че причина за напукването не е лошата работа на строителя, а невежеството на фирмата, която поддържа чистотата на водата. Нейни служители объркали състава на химикалите против заблатяване и така предизвикали корозията на инсталацията.

Тъй като фонтаните вече са пълни с вода, поправката се отлага с месец. Отстраняването на дефекта щяло да бъде за сметка на въпросната компания, увери Иван Тотев.

Той определи като прибързани и неточни коментарите на проектанта на съоръжението за 3 млн. лева, че хидроизолацията е положена в неподходящ момент – през зимата.

Както Dnes.bg писа, броени дни след откриването на Пеещите фонтани в Пловдив дефектите започнаха да стават явни. По цялото продължение на брега боята е започнала да се лющи, като отдолу се вижда грундът и липса на цели парчета от настилката на атракциона.

Пловдивчани смятат, че проблемите се дължат на некачествено изпълнение на проекта.Те подложиха на съмнение качеството на проекта и се ядосваха на поредната небрежност.

"Каквито са фонтаните, такива ни и пътищата”, "Може би е небрежност на фирмата или са спестили от парите, за да има за комисионни", коментираха гражданите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
1
 
! Отговори
оцеляваща преди 8 години
ТА ДА ПРОДЪЛЖА:ХОРАТА СЕ ВЪЗМУЩАВАТ,ЧЕ ОТ МНОГО ГОДИНИ,ЕДНА РАБОТА В БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ СВЪРШВА КАЧЕСТВЕНО.НЯМА ОРГАНИЗИРАНО И КАЧЕСТВЕНО НАЧАЛО И КРАЙ-ЗАВЪРШЕК.ТОВА С ПОСЛЕ ДА СЕ ДООПРАВЯ ИЗЛИЗА ПО СКЪПО И ВСЕКИ СЕ ВЪЗМУЩАВА,ЧЕ И ЕЛЕМЕНТАРНИ НЕЩА НЕ СЕ ИЗПЪЛНЯВАТ КАЧЕСТВЕНО...ЗНАЕМ,ЧЕ В ЦЯЛ СВЯТ ИМА КОРУПЦИЯ И ПО ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ НА ВЛАСТА,НО ВЪПРОСЪТ Е КОЛКО Е ТЯ...?ЗАЩОТО В БЪЛГАРИЯ ПОЛОЖЕНИЕТО Е ОТЧАЙВАЩО:ХОРАТА НЕ СА ПРЕДИШНИТЕ....
41
1
 
1
 
! Отговори
оцеляваща преди 8 години
До позитивкоИ АЗ ПИША,НО КОЕТО СЪМ ВИДЯЛА И НАУЧИЛА НЕ Е ОТ ЕКСКУРЗИИ...НЕ МОГА ДА СИ ГО ПОЗВОЛЯ.РАБОТЯ В ТРЕТА ДЪРЖАВА ОТ ЕС И НЕПРЕКЪСНАТО ГЛЕДАМ И ПИТАМ,ДОРИ СНИМКИ ПРАВЯ НА ИНТЕРЕСНИ НЕЩА.В ПЪРВАТА ЕВРО ДЪРЖАВА БЯХ ПОВЕЧЕ ОТ 10 ГОДИНИ И МИ Е ВТОРА РОДИНА,НО ТАМ СТАНА МНОГО ТРУДНО(там съм работила само законно и много) И ОТИДОХ В ДРУГА.ТАМ ОБАЧЕ БЪЛГАРСИ ФИРМИ СА НАПРАВИЛИ ПАЯЖИНА ЗА БЪЛГАРСКИ РОБИ И ОСИГУРЯВАТ В БГ НА МИНИМУМА.И ПОНЕЖЕ НЕ МОГА ДА ПРЕГЛЪТНА ТОВА ОТИДОХ В ТРЕТА-ТУК СЪМ ОСИ
40
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пълен наглец и ***...Много се надявам ,някога ФБР да обърне внимание и на България ,както направиха и с ФИФА ,и така някоя сутрин рано ,да прочетем как повечето управляващи ,кметове,съветници,депутати,ще бъдат хванати и доказано обвинени в корупция,и бъдат съдени ,но не в България ,а в държава със закони.....ДАНО.....
39
9
 
8
 
! Отговори
DreamTheater преди 8 години
Учудващо е защо на тази тема се отделя такова внимание?!Някаква си олющена боя?!Много по важно събитие днес е откриването на "Българският Лувър"!Но уважаемите журналисти явно не го считат за нещо важно,след като не са го отразили.
38
7
 
7
 
! Отговори
истината преди 8 години
ами то тотев няма да е гербаджийско ако не открадне доволно много важно че апаша си остави почерка и на единствената придобивка за града в последните години няма ли някой да се сети че кражбите на пари е подсъдно
37
7
 
10
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Хубава работа, ама Пловдивска майна )))
36
7
 
4
 
! Отговори
Дияна преди 8 години
До 'До позитивко'Ти май и на 4тири дневна автобусна екскурзия, не си ходил. Нищо ще хапнеш малко лютеница вкъщи и ще гледаш хубостите на картинка. Пък ние ще си бачкаме, ще ходим по екзотични дестинации и ще се радваме когато виждаме че държавата ни става все по европейска. Вместо да мерите кой колко е крал, се хванете на работа.
35
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде беше гражданското общество когато изчезнаха едни милиарди от КТБ? Къде беше гражданското общество когато един от парламента взе едни милиони? Къде беше то когато един премиер го ловнаха да не пипа един вече бивш бирен бос. Къде беше то когато се даваше на батко и братко, когато бяха пуснати братята Галеви, Брендо ... Къде е гражданското общество когато си купува цигари без бандерол? Това с боята се оправя, няма да седнат да източат толкова вода за нищо.
34
3
 
1
 
! Отговори
Дияна преди 8 години
До позитивкоНямаше как да се каже по точно! Благодаря
33
10
 
5
 
! Отговори
БАСТАААААА преди 8 години
Айде стига с тези мантри , че само тук се крадяло , тук имало корупция .Вчера арестуваха половината ръководство на ФИФА , те от герб , бсп или дпс са били.Краде се в целия свят , не случайно 1% от населението има колкото останалите 99% ..Сигурно тези с милиардите са ги натрупали от честен труд .Айде не ми разтягайте локуми , ако обичате и погледнете какво се случва по глобално. Как се разпалват войни и се избиват невинни хора , само и само да си умножат милиардите и властта
32
2
 
16
 
! Отговори
pininfarina преди 8 години
Очаквано развитие, за жалост. Когато активни граждани сигнализираха и говориха, медиите ги плюеха, сега се оказаха прави. Же се окажат прави и за много още гафове, които тепърва ще излизат. А защо никой не каза, че тази градина е със статут на паметник и нови съоръжения и градежи не са позволени, освен копиращи оригиналните от 1936г, когато е нямало 2/3 от построените сега неща. Контрол нулев, никакви конкурси и общ. обсъждания - само постедственост и евтини промени за много пари. А наздраве!
31
9
 
4
 
! Отговори
до другарите преди 8 години
другарите се опитват да внушат , че видите ли това било заради изборите , абе другари изборите са след 5 месеца , а всяка седмица се откриват нови хубави неща , ако искате да ги оставят незавършени до Ноември , че да не го смятате за предизборно. Вие предизборно защо откраднахте няколко милиарда от една банка , не помислихте ли че идват избори и да не бъдете толкова алчни и нагли с другарите си от дпс и батака
30
1
 
18
 
! Отговори
Трол ?!?!?!?!?! преди 8 години
Какви ***, бе умници? Това не е мач ГЕРБ-БСП, а битка между крадците във властта (ГЕРБ, ДПС, БСП, РБ и т.н. ) и НАРОДА !Набийте си го в празните тикви и си гледайте интереса, а не се дръжте като 15 годишни фенки на момчешка група еднодневка. ГЕРБ или БСП все тая. Крадат ли, шут в задните части и от министерското кресло в затвора. Само така ще има бъдеще за децата ни !
29
1
 
19
 
! Отговори
До позитивко преди 8 години
Ти си като кръстоска между Вазов и Лиляна Павлова. "Харесват ми тез магистрали и мойта хубава Родина..."Разбери, никой не "оплюва хубавото" в България. Хубаво има в Австрия, във Франция, в Дания. В България нито има хубаво, нито се "прави много", а се покриват нормативи за усвояване на еврофондове и комисионни. Но за пред овчия електорат, който е видял европейската чужбина на 4-дневна екскурзия, може и да става. :)
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нагло
27
0
 
3
 
! Отговори
До 24 преди 8 години
Не бе, той си има Жириновски за такива работи.
26
3
 
8
 
! Отговори
:( преди 8 години
Държавата на ментетата. Уреждаме свои хора, те взимат двойна цена, правят нещата двойно по-некачествено и ни плащат "комисионна". Чисто българска работа. Така са магистралите, пътищата, всички държавни поръчки.. всичко в тази държава е менте. А простаците гласуват за едни и също 25 години. Изберете още веднъж Тиквата или БСП и тотално ще я съсипете тази държавица. Дедите ни, дето са мрели като мухи, за да сме свободни се въртят в гробовете !!!!!
25
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
оставете ги червените *** , тежки години са за тях . Всеки ден се откриват нови неща в България , днес част от магистрала Марица , фонтани , паркове ...Виждат че се случват хубави неща за българите , а това е лошо за тях , защото власт скоро няма да видят.Както в Бургас сегашния кмет печели изборите със 70% , така изборите ще ги спечели и кмета в Пловдив , Стара Загора , Русее и във Варна и София , тоест отново няма да имат нито един кмет на град с население над 50 хиляди.
24
5
 
13
 
! Отговори
pun преди 8 години
ХУБАВА РАБОТА, АМА ГЕРБЕРСКА- ДА СЕ ОТРЕЖЕ ЕДНА ЛЕНТА И ДА СЕ ОТКРАДНАТ ЕДНИ ПАРИ
23
18
 
5
 
! Отговори
позитивко преди 8 години
До ДиянаИ на мен ми хареса много фонтана , хареса ми и флората в Бургас , харесаха ми и новите отсечки на метрото, на магистралите ..... въобще ми харесва всичко което прави по хубава и красива моята Родина .Но за жалост има голяма група хора , които не са направили нищо в живота си , но е пък е много лесно за тях да оплюят и да намерят кусури в направеното от другите.Това , че сега се плюе по Пловдив , не е целенасочено , просто се оплюва всичко що годе хубаво което се случва в България